• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
На 09 и 10 март в гарнизон Асеновград се проведоха чествания, посветени на Деня на Ракетните войски и артилерията на Българската армия, 110 години от Балканската война и овладяването на Одринската крепост, както и 95 години от създаването на 4-ти артилерийски полк.
Мероприятията започнаха на 9-ти март на строевия плац, където командирът на полка полковник Красимир Ташев награди отличили се военнослужещи и цивилни служители.
По-късно пред паметника на загиналите сто и единадесет артилеристи в Балканската и Междусъюзническата войни от 3-ти Планински артилерийски полк бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност.
Празничен молебен и водосвет пред параклис „Свети Георги Победоносец”, намиращ се в казармения район на 4-ти артилерийски полк, беше ... още
Президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев;
Министър-председател на Република България господин Гълъб Донев;
Негово Светейшество патриарх Неофит;
Кмета на град София Йорданка Фандъкова;
Министъра на отбраната  господин Димитър Стоянов;
Председателя на Комисията по отбрана в Народното събрание Христо Гаджев;
Началника на отбраната  адмирал Емил Ефтимов;
Представителя на началника на отбраната във военните комитети на НАТО и ЕС в Брюксел, Белгия  вицеадмирал Митко Петев;
Административен ръководител – председател на Военно-апелативния съд полковник Румен Петков;
Административен ръководител – председател на Военен съд – Пловдив полковник Асен ... още
По традиция с поредица от мероприятия Сухопътните войски отбелязват 137-годишнината от Сръбско-българската война и честват своя боен празник за отбелязване на славните победи на българския войник при Сливница, Гургулят, Мека Црев, Три уши и Видин – 19 ноември.
Празничните дни започнаха още в началото на месеца с почистване и освежаване на войнишките паметници по места, с различни спортни турнири и състезания и ще продължат  на 15 ноември с турнир по стрелба със стрелково оръжие за журналисти и членове на Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Република България, който ще се проведе на учебен център „Сливница”. След награждаването на първенците командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов ще се срещне с присъстващите журналисти и ще ... още
Вчера, 9 ноември, формирование за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 61-ва механизирана бригада – Карлово, под ръководството на майор Христо Дъбов, унищожи невзривен боеприпас – 122 мм осколочно - фугасен снаряд, открит в местността „Аневско кале”, община Сопот на 8 ноември. Формированието, в състав от 5 военнослужещи, действа на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по заповед на Командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов.
Вчера, 31 октомври, формирование за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 55-ти инженерен полк – Белене, под ръководството на старши лейтенант Милен Сотиров, извърши задача по разузнаване и транспортиране на ръчна граната М 39, открита в частен имот в парк „Кайлъка“ - гр.  Плевен. Днес, 1 ноември,  при стриктно спазване на мерките за безопасност, боеприпасът беше унищожен. Формированието, в състав от 5 военнослужещи, действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени