• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
Днес, 8 март, в 101-ви алпийски полк се проведе турнир по стрелба с пистолет „ Макаров”  по повод Международния ден на жената- 8-ми март.
В него взеха участие представителки на полкa, Регионална здравна инспекция, Първа инвестиционна банка и финансова институция „Уиннърс Грууп“.  
Първото място в турнира завоюва  капитан Стефания Стоянова, второто място зае ефрейтор Радостина Иванова, а на трето се класира старши сержант Марина Гогова.
ВРИД командирът на полка подполковник Стефан Димов награди всички участнички с грамоти и цветя и им пожела здраве и щастливи моменти с любимите за тях хора.
0
От 23 до 27 февруари в Тулахома, щата Тенеси, САЩ, се проведе състезанието „Best Warrior Competition 2022”, като за първи път в него участваха и военнослужещи от състава на 61 Стрямска механизирана бригада -  младши сержант Стоян Иванов от 1 механизиран батальон и ефрейтор 2 клас Андрей  Кехаяминчев от 2 механизиран батальон със старши на групата сержант Антон Иванов от 1 мб.
Състезанието се провежда ежегодно, като в петдневната надпревара са включени дисциплини от бойната подготовка и служи за отличаване на най-достойния военнослужещ от сержантския състав на САЩ.
„Best Warrior Competition 2022” подложи на тест нивото на физическата подготовка на състезателите, като освен стандартния армейски тест беше включен и марш на скок 30 км с 12 кг ... още
          През месец февруари формированието в Свобода съвместно с ОУ ”Васил Левски” гр. Чирпан организираха конкурс за рисунка по случай 3 март – Националния празник на Република България. Темата на конкурса е „Освобождението на България” и творбите трябваше да представят портрети на герои, паметници на признателност, битки и сражения, свързани с националноосвободителните борби на българския народ.
        На 02.03.2022 г. комисия избра най-оригиналните рисунки, за които учениците от ОУ ”Васил Левски” получиха грамоти от командира на формированието подполковник Минчо Минев. От името на участващите деца директорът Киро Пенев подари портрет на полковник Борис ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени