• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
Днес, 17 март, редник 3-ти клас Марио Андреев Пейчев от състава на 3-то бригадно командване, пътува по обичайния си маршрут от град Кюстендил към работното си място в град Благоевград. Към 05:10 сутринта, на международен път E-79, посока град Благоевград, малко преди разклона за село Бело поле, редник Пейчев вижда спрели автомобили, дим и суматоха. Веднага спира и забелязва врязал се в мантинелата и в стълб катастрофирал горящ автомобил. На мястото на инцидента има и други спрели коли и хора, които искат да помогнат, но никой към този момент не гаси все по-разгарящия се пожар в катастрофиралия автомобил. Редник Пейчев веднага изважда пожарогасителя от автомобила си и започва да гаси пожара от страната на пътниците в колата за да могат да бъдат извадени на безопасно място. Пожарът в ... още
От 14 до 18 март на УЦ „Батмиш“ курсанти - випуксници от профил мотопехотни и танкови войски провеждат танко-огневи тренировки с въоръжението на танк Т-72 с вкладна цев в условията на Второ контролно упражнение - стрелба от различни способи със смяна на огневата позиция по появяващи се и движещи се цели денем.
Осемнадесет курсанти под ръководството на полковник Милко Стефанов демонстрираха висока натренираност и точност при изпълнение на стрелбите.
Техниката, екипажите и длъжностните лица за осигуряване на стрелбите бяха от Центъра за подготовка на специалисти - Сливен от състава на Сухопътните войски.
Огневите тренировки са част от подготовката за държавния изпит по огнева подготовка на бъдещите лейтенанти през месец май на Учебен полигон „Ново ... още
Днес, 16 март, военните формирования от Плевен тържествено отбелязаха празника на гарнизона.
Празникът е свързан със славната победа на Четвърти пехотен плевенски полк в боевете при Акалан в Балканската война през 1913 година.
Достоен наследник на Четвърти пехотен плевенски полк днес са военните формирования от Плевенския гарнизон.
     Тържествените ритуали се проведоха с полагане на венци и цветя пред паметника на Четвърти пехотен плевенски полк в градската градина и с молебен за здравето и благополучието на българската войска пред паметника  на  Девета  пехотна  плевенска дивизия, отслужен от духовници от Плевенската митрополия.
Събитието уважиха областният управител Иван Янчев, кметът на Плевен Георг Спартански и ... още
На 10.03.2022 г., на Учебен център „Люляк”, се проведе бригаден шампионат по дуелна и щафетна стрелба с 7,62 мм автомат „Калашников”.
Шампионатът има за цел да се определят състезатели, които да участват в състава на представителния отбор на Сухопътните войски по дуелна и щафетна стрелба.
В надпреварата взеха  участие 8 отбора от военните формирования на          бригадата ( 31мб – Хасково, 38мб - Стара Загора,  42мб- Ямбол, ЩБ – Стара Загора, 20садн – Ямбол, ЗРДН- Плевен, БЗС- Стара Загора и БЛО- Стара Загора).
Въпреки лошите атмосферни условия, участниците в съревнованието показаха силна воля, издръжливост и спортсменски дух и постигнаха следните ... още
На 09 и 10 март, в изпълнение на „План за дейността на 55-ти инженерен полк през 2022 г.”, се проведе сбор на командира на 55-ти инженерен полк  полковник Иван Тишков.
По време на сбора бяха обсъдени основните мероприятия и направления за работа на полка през 2022 г. и представени доклади и презентации на теми, свързани с актуални проблеми, перспективи, предизвикателства, тенденции и развитие.
  В заключение полковник Иван Тишков благодари на всички за положените усилия и добре свършената работа и изрази своята увереност, че личният състав ще продължава да изпълнява с ентусиазъм и постоянство поставените задачи и ще затвърждава постигнатите успехи.

 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени