На 30 април, на площад „20 Април”, в центъра на град Клисура, се проведе тържествена проверка-заря с участието на военния духов оркестър и представителни роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, от състава на Сухопътните войски.

Командващ на зарята беше заместник-командирът на 3-ти механизиран батальон майор Тихомир Нарлиев. Почетният строй на формированията беше приет от министър-председателят на Република България Димитър Главчев. Тържествени слова, посветени на подвига на клисурци и героите от Априлското въстание произнесоха Димитър Главчев и кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

В знак на признателност към героите загинали за свободата на България бяха положени венци, след което присъстващите официални лица и граждани сведоха глави в едноминутно мълчание. Илюминации озариха небето над Клисура.

На ритуала присъстваха още областният управител на Област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командирът  на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, Административният ръководител - Председател на Военен съд - Пловдив полковник Асен Шопов, кметът на град Клисура Ботьо Киров, представители на институции, на държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, граждани и гости на града.

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени