Продължиха съвместните концерти на Военния духов оркестър на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора и духовият оркестър на НВУ „Васил Левски” - Велико Търново в гарнизоните Велико Търново и Плевен по случай 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия. 

На 29 април, възможността да се докоснат до атмосферата и наблюдават изпълненията на двата оркестъра имаха курсантите от НВУ „Васил Левски”.

В началото на празничният концерт мобилен екип от състава на  бригадата, презентира пред бъдещите офицери задачите които предстоят пред бригадата, динамиката на ежедневния работен процес, предизвикателствата и възможностите за развитие в редиците на едно от водещите военни формирования в Сухопътните войски. Нескрит интерес предизвикаха новите образци въоръжение и маскировка, които бяха демонстрирани нагледно.

В края на брифинга, заместник началника на университета,  полковник Георги Крайнов благодари на участниците за представянето и им пожела успех в начинанията занапред в кариерата им. 

Концерта на двата оркестъра предизвика очаквания интерес, още повече заради предстоящият празник, мястото на изпълненията и патриотизма с който музикантите заредиха залата от началото до самия край. 

Днес, 30 април, в залата на Военен клуб - Плевен, имаха възможността да се насладт на изпълненита на двата оркестъра военнослужещи и гости. Репертоара подбран специално по повод празника и тук предизвика аплодисментите на публиката, като признание за професионализма и патриотичната атмосфера създадена от оркестрантите.

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени