В спортната зала на основно училище „Васил Левски” в град Чирпан военнослужещи от 1-ви разузнавателен батальон - Свобода, под ръководството на главния сержант на батальона старшина Димитър Димитров, проведоха спортни игри съвместно с ученици от училищата в града под надслов „Млад войн 2024”.

Стотици ученици демонстрираха колко бързи, смели и сръчни могат да бъдат като премериха сили във военен многобой. Класиралите се на призовите места получиха грамоти от заместник-командира по логистичното осигуряване на батальона майор Тодор Жеков.

 В училищната столова съвместно с учениците от паралелка „Ресторантьорство” от Професионална гимназия по селско стопанство, военните готвачи приготвиха вкусен армейски боб, от който опитаха всички гости.

По случай празника беше организиран и благотворителен базар със сувенири, изработени от ученици от Центъра за подкрепа за личностно развитие „Пейо Радев Гарвалов”. Събраните средства ще бъдат дарени на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в град Чирпан.

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени