На 8 май, в залата за бойни спортове на 31-ви механизиран батальон – Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, се проведе открит урок по бразилско джиу-джицу. Гост-инструкторът Любомир Геджев демонстрира техники, приложими в бойната подготовка на формированията, както и при обучението в Специална лична защита. На военнослужещите беше демонстриран адаптиран към войсковия бой подход на бойния спорт.
Демонстрация се проведе пред военнослужещи от бригадата, определени за обучение за придобиване на квалификация „Инструктор по Специализирана лична защита“ и главните сержанти на формированията.
Събитието се осъществи по инициатива на временно изпълняващият длъжността командир на батальона майор Георги Пасков и главният сержант на бригадата старшина Деян Мадин. На мероприятието присъства заместник-командирът на 2-ра механизирана бригада полковник Митко Балтов.
След края на демонстрираните техники, полковник Балтов увери присъстващите военнослужещи, че това ще е една от насоките за усъвършенстване на способностите им за в бъдеще.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени