В китното балканско градче Калофер, на 8 май 2024 г., пред Паметника на загиналите за България се събраха родолюбиви българи, за да отдадат почит на героите с тържествен ритуал по полагане на венци и цветя в тяхна памет. Инициативата бе на Дружеството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в града, което съвместно с Национален музей „Христо Ботев”, Кметство Калофер и 61-ва Стрямска механизирана бригада организира мероприятието.
В честването взеха участие военнослужещи от батальона за логистично осигуряване, щабен батальон и военният духов оркестър на 61-ва механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски. Почит към подвига на загиналите за България пред Паметника на загиналите за България отдадоха: заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, кметът на град Калофер Драгомир Боев, представители на СОСЗР от Карлово и Калофер, патриотични организации и родолюбиви граждани.
За славата на българския войн и за участието на Българската армия във войните за Национално обединение прочувствено слово произнесе полковник о.р. доцент Петър Ненков - военен историк, член на Областното ръководство на СОСЗР – Пловдив. Честването завърши с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите за България.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени