• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
Вчера, 29 март, на Учебен център „Люляк” се проведе шампионат по дуелна и щафетна стрелба със 7,62 мм автомат „Калашников” между отбори на военните формирования от Сухопътните войски за определяне на представителен отбор на СВ за участие в Държавния военен шампионат.
          Под звуците на „Срещен марш”, изпълнен от Военния духов оркестър на бригадата, заместник–командирът по логистичното осигуряване на 2-ра мбр полковник Галин Каракоев прие строя на отборите и им пожела успех в надпреварата при  спазване на мерките за безопасност и спортменския дух.
В състезанието взеха участие 8 отбора в състав по един треньор и осем състезатели.
Въпреки лошите атмосферни условия участниците ... още
От 28 до 30 март 2023 г. в района на Национален военен учебен комплекс Чаралица  се провежда оперативен сбор на командира на Сухопътните войски на тема: „Готовност и развитие на Сухопътните войски в контекста на предизвикателствата на съвременната среда за сигурност“.
В сбора участват ръководството и офицери от Командването на СВ, както и командири на военни формирования и техните заместници.
Основен акцент по време на сбора е обсъждането на дългосрочната визия по отношение на модернизацията и подготовката на Сухопътните войски.
 
Днес, 24 март, пред „Паметника на загиналите воини от 23-ти Пехотен Шипченски полк“ в район Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада, тържествено бяха отбелязани 110 години от превземане на Одринската крепост.
Слова за триумфа и героизма на Българската армия при превземането на Одринска крепост произнесоха командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов и д-р Чавдар Ангелов - директор на Националния парк-музей „Шипка - Бузлуджа”.
Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Димитър Димов –архиерейски наместник на Казанлъшка духовна околия, отслужи заупокойна молитва за загиналите воини, след което с едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя на паметника официалните лица и присъстващите се преклониха пред ... още
От 13 до 24 март в изпълнение на „План за дейността на 55-ти инженерен полк през 2023 г.” в района на полка се проведе сбор за повишаване подготовката на екипите  от Сухопътните войски за неутрализиране на невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства.
По време на конференцията бяха преминати теоретични и практически занятия с цел уеднаквяване действията на  екипите от състава на Сухопътни войски на Българската армия, а по време на сбора се изпълняваха задачи по разузнаване, транспортиране, извличане и унищожаване на невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства.
Общ ръководител на занятията беше командирът на рота за унищожаване на невзривени бойни припаси  капитан Мартин Станчев.

 
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени