• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
От 25 до 26 април, на учебен център „Сливница”, се проведе ротно-тактическо учение с бойна стрелба с 1-ва механизирана рота, с командир  старши лейтенант Еделин Цветков, усилена със смесен противотанков взвод от 10-ти механизиран батальон Враца, от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград.
Учението с ръководител подполковник Симеон Гаджев - командир на 10-ти мб беше на тема „Механизираната рота в отбрана“. В него участваха над 70 военнослужещи с 14 единици  бойна и специална техника.
По време на учението бяха изпълнени задачи по организиране на отбраната и водене на отбранителния бой.
 
Днес, 25 април, на тържествен ритуал командирът на 91-ви инженерен батальон – Пловдив за обща поддръжка подполковник Петко Петков, в присъствието на ВРИД  командира на 55-ти инженерен полк – Белене подполковник Стоян Митков и комисия от полка, сдаде командването на началника на щаба – майор Даниел Маринов.
Представителното знаме на батальона бе прието чисто и неопетнено. В словото си подполковник Петков благодари на личния състав на 91-ви ибоп за съвместната работа през годините, за положените усилия и старания от страна на военнослужещите и пожела на всички „здраве, неизчерпаеми сили, спорни дела и много успехи, които да съпътстват добрия имидж и затвърждаването на доброто име на батальона“.  На майор Маринов той пожела воля и енергия за ... още
На 22 април 2023 г. в град Хисаря с тържествен ритуал с участието на Военния духов оркестър и почетен караул от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада беше открит Бюст-паметник на Васил Левски.
Слово в памет на най-славната и героична личност в българската история - Апостола на свободата произнесоха кметът на Община Хисаря г-жа Пенка Ганева и кметът на Община Карлово  д-р Емил Кабаиванов.
Паметта на Дякона беше почетена на колене от всички присъстващи, а в знак на признателност към живота и делото му бяха поднесени венци от името на командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, кмета на Община Хисаря, председателя на Общинския съвет в града,  както и цветя от родолюбивите гости на тържествената церемония.
На ритуала ... още
На 18, 19 и 20 април на УЦ „Николаево“ Единният център за начална подготовка – Плевен беше домакин на шампионата по стрелба с пистолет „Макаров“ в Сухопътните войски с ръководител подполковник Петьо Костов от Командването на СВ, в който участваха 13 отбора от военните формирования в състав от по 4 състезатели.
Шампионатът, в които се състезаваха представителните отбори, включваше две дисциплини - прецизна и бърза стрелба с пистолет „Макаров“.
В индивидуалното класиране при мъжете с 222 точки първо място зае подполковник Калоян Стоянов от състава на ЕЦНП, на второ и трето място с 216  и 209 точки се класираха старшина Иван Шумански и майор Стефан Проданов  от 61-ва мбр.
При жените с 203 точки призовото място зае ... още
На 20 април в медицинския пункт във 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора се проведе доброволно кръводаряване от военнослужещи и цивилни служители от формированията на бригадата в гарнизона.
Мобилен екип от Център по „Трансфузионна хематология”  на ВМА – София с ръководител доктор Жасмина Андреева извършиха първичен медицински преглед на кръводарителите за проверка на кръвната група, нивото на хемоглобина и кръвното налягане.
Кръводаряването е организирано, съгласно заповед на Командира на Сухопътните войски, генерал – майор Деян Дешков.
Военнослужещите и цивилните служители от бригадата за породен път взеха участие в този акт на хуманност и спомогнаха за попълване на запасите от кръвни продукти, необходими за ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени