• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
На 01.05.2023 г. военнослужещи от 4-ти артилерийски полк – Асеновград участваха в провеждането на тържествена проверка-заря в град Панагюрище, посветена на 147-ата годишнина от избухването на Априлското въстание в града.
Честването започна на площад „20-ти април”, където представителни блокове от 4-ти артилерийски полк, под музикалния съпровод на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили, посрещнаха главното знаме на Априлското въстание, след което строят бе приет от Председателя на Народното събрание господин Росен Желязков.
Слова произнесоха кметът на община Панагюрище господин Никола Белишки и господин Желязков.
Пред паметника на загиналите панагюрци в Национален мемориален комплекс „Априлци” военнослужещите положиха ... още
На 30 април, на площад „20 Април”, в центъра на град Клисура, се проведе тържествена проверка-заря с участието на представителни роти и военния духов оркестър на 61-ва механизирана бригада - Карлово. Командващ зарята беше заместник-командирът на 3-ти механизиран батальон майор Павел Тодоров.
Почетният строй беше приет от командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков, след което д-р Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово произнесено тържествено слово, посветено на подвига на клисурци и героите от Априлското въстание.
Церемонията завърши с полагане на венци в знак на признателност към героите, загинали за свободата на България през съдбовната 1876 година, след което присъстващите официални лица и граждани сведоха глави в едноминутно ... още
 
            По време на официалното посещение в Сърбия на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков се проведе среща с генералния консул на Република България в Ниш господин Димитър Цанев, на когото той връчи почетен знак на Сухопътните войски.
 
От 25 до 27 април командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков беше на официално посещение в Сърбия по покана на командира на Сухопътните войски генерал-лейтенант Милосав Симович.
            В първия ден от посещението бяха проведени официални разговори между двете делегации в командването на Сухопътните войски на Сърбия в Ниш, по време на които бяха обсъдени възможните форми на взаимно сътрудничество. Генерал-майор Дешков посети казармата „Мия Станимирович“, където присъства на демонстрация на способности на формированията на Трета бригада от Сухопътните войски и Смесената артилерийска бригада.
            На втория ден от визитата ... още
          От 24 до 28 април курсанти - випускници и курсанти 3-ти курс от специализация „Електронно разузнаване и електронна война“ и техните преподаватели подполковник доцент доктор Лазар Лазаров и цивилен служител Иван Петров от катедра „Специализирана подготовка“ на факултет „Сигурност и отбрана“ на НВУ „Васил Левски“- Велико Търново посетиха 1 разузнавателен батальон, където проведоха практически занятия с техника, намираща се на въоръжение във формированието.
         По време на занятията бяха отработени въпроси, свързани с подготовката, експлоатацията, обслужването на техниката и демонстрирани възможностите й за бойно ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени