Днес, 21 юни, на учебен полигон „Ново село“ беше закрита съвместната подготовка „PLATINUM LION 24“. Кулминацията на подготовката беше проведеното на 20 и 21 юни ротно тактическо учение с бойна стрелба на тема „Механизираната рота в отбрана на предна позиция”.

Целите на съвместната подготовка бяха постигнати, като формированията изпълниха успешно поставените им задачи. Успяха да подобрят и повишат способностите, натренираността, координацията и оперативната съвместимост помежду си и заслужено получиха висока оценка от ръководството.

Съвместната подготовка предостави възможност на участниците да обменят опит и да усъвършенстват уменията си в реална среда, близка до бойни условия в пресечен терен.

На церемонията по тържественото закриване командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Мирослав Костадинов изрази своята благодарност към участниците и подчерта значимостта от провеждането на такъв вид учения за укрепване на сътрудничеството между коалиционните партньори и съюзници и за поддържането на регионалната сигурност.

„PLATINUM LION 24” беше част от съвместна подготовка между 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски на Република България, дислоцираните на територията на страната сили от армията на САЩ и формирования от многонационалната бойна група на НАТО в България, с рамкова държава Италианската Република.

 

Снимки: старши сержант Красимир Борисов

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени