• Втори модул от 61- ва Стрямска механизирана бригада се включи в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • 2 - ра механизирана бригада продължава участието си гасенето на горския пожар до Стара Загора

  • 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

   
   
НОВИНИ
1 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 ... 655
В продължение на два дни на 22 и 23 август в гр. Стара Загора се проведе военно - приложно състезание „Тракийски войн - 23” по повод честването на 1 септември на 25-та годишнина от създаването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада.
В състезанието взеха участие 12 представителни отбори, от които 9 представителни отбори от щаба и формированията на 2-ра механизирана бригада и представителните отбори на 3-то бригадно командване – Благоевград, 5-то бригадно командване – Плевен и 101-ви алпийски полк – Смолян.
След оспорвана спортсменска надпревара в индивидуалните и отборни елементи на състезанието, беше излъчено следното класиране:
Индивидуално класиране
Офицери
1-во място - лейтенант Неделчо Караманов от 20-ти самоходен ... още
Многонационалното военно учение „AGILE SPIRIT 2023” бе тържествено открито вчера, 21 август, в района на Националния военен център за подготовка „Крътсаниси” в Грузия. В него участват над 3500 военнослужещи и цивилни служители от 25 държави и военни структури, включително и от Република България. От българска страна участва един лекопехотен взвод от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово.
„AGILE SPIRIT 2023” включва компютърно-подпомагано командно-щабно учение с учебен щаб на многонационална бригада и батальонни тактически учения, които ще се проведат на полигони в Грузия до 1 септември 2023 г. „AGILE SPIRIT 2023” е тактическо учение планирано и провеждано от командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа и Африка, ... още
В тържествена обстановка днес, 22 август, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Тотлебен“ № 34, пред целия личен състав на Командването на Сухопътните войски, бяха прочетени заповеди на министъра на отбраната и на командира на Сухопътните войски за назначаване на военнослужещи на длъжности и повишаване във военно звание.
Полковник Калин Карадимов е назначен за началник на сектор  в отдел „Планиране“ на КСВ, подполковник Димитър Иванов – за началник на сектор в отдел „Логистика“ на КСВ и повишен в звание „полковник“. Назначени на длъжност и повишени във военно звание са офицерите-випускници на ВА „Г.С.Раковски“ капитан Петър Петков – за старши експерт I степен в ... още
На 21 август 2023 г. в района на военно формирование 48430 - гр. Стара Загора се проведе церемония по откриване на военно - приложно състезание „Тракийски войн - 23” по повод 25-ата годишнина от създаването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада  – 1 септември.
Командирът на бригадата бригаден генерал Станимир Христов прие строя на отборите, откри състезанието и пожела на всички участници  успех в надпреварата, спортменска игра и спазване на мерките за безопасност и регламента на състезанието.
Военно - приложното състезание „Тракийски войн - 23” се провежда за втора поредна година и в него вземат участие 12 представителни отбора, от които 9 отбора от щаба и формированията на 2-ра механизирана бригада и представителни отбори на 3-то ... още
За времето от 16 до 18 август Сухопътни войски организираха  първият курс за обучение на оператори и ползватели на информация от ултралеки безпилотни летателни апарати. Курсът се проведе в 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово.
В обучението участваха военнослужещи - 3-то Бригадно командване – Благоевград, 5-то Бригадно командване – Плевен и  101-ви алпийски полк – Смолян от състава на Сухопътните войски.
Обучаващи бяха инструкторите Иван Михайлов и Тодор Станков - служители на  Международни центрове за специална подготовка АЛФА-МЕТАЛ ЕООД и Centry Global, имащи значителен опит в сферата на използването на ултралеки безпилотни летателни апарати в страната и чужбина.
По време на курса бяха отработени въпроси по тактиките, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени