• 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

  • Продължават усилията на военнослужещите от Сухопътните войски в овладяване на огнената стихия в село Отец Паисиево, област Пловдив

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
1 ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... 654
Вчера, 17 септември, с тържествена церемония, командирът на многонационалната дивизия „Югоизток” генерал-майор Дорин Тома, откри многонационалното компютърно подпомагано командно-щабно учение  DACIAN LANCER - 23”.
Учението ще се провежда в района на Съвместния учебен тренировъчен център – „Чинку” в Румъния и ще продължи до 22 септември. Основни обучаеми в него са формированията от състава на многонационалната бригада „Югоизток”.
От Сухопътните войски на Република България участват  офицери от щаба на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора.
Вчера, 17 септември, в рамките на съвместната подготовка „Родопи-23“ се проведе Културен ден. Участниците в подготовката имаха възможността да посетят историческия музей „Стою Шишков”, художествената галерия и църквата „Св. Висарион Смолянски”, след което направиха и панорамна обиколка на град Смолян.
 
 На 19 и 20 септември, личен състав и техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, от състава на Сухопътните войски, се завръщат от участие в съвместно многонационално учение „SABER JUNCTION 23” и ще се придвижват по републиканската пътна мрежа от ГКПП Калотина – до град Карлово.
 
Въпреки тежките метеорологични условия съвместната подготовка „РОДОПИ - 23” с участието на 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски и военни формирования от партньорски държави продължава.
Първа алпийска рота с военнослужещи от САЩ тренираха различни способи по алпийска подготовка, Трета алпийска рота и военнослужещи от Италия извършиха атака на обект, а Четвърта алпийска рота с военнослужещи от Чехия прекараха нощта в планината и извършиха 20 км преход въпреки обилните валежи.
Продължава съвместната подготовка „РОДОПИ - 23” с участието на 101-ви алпийски полк  от състава на Сухопътните войски  и  военни формирования от съюзни държави. Изпълнява се отработването на въпроси по оцеляване, огнева подготовка и патрулиране.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени