• Втори модул от 61- ва Стрямска механизирана бригада се включи в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • 2 - ра механизирана бригада продължава участието си гасенето на горския пожар до Стара Загора

  • 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

   
   
НОВИНИ
1 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 655
В тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, началникът на отдел „Личен състав“ полковник Евгени Събев прочете заповед на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на подполковник Златослав  Марков.
Подполковник Марков е офицер с богат опит и професионална подготовка. За заслугите му към отбраната на страната и положените усилия по време на службата му в редиците на Българската армия е награждаван многократно с различни предметни и морални награди от министъра на отбраната, началника на отбраната и преките му командири.
За постигнати високи резултати в служебната дейност, проявено усърдие, трудолюбие и отлична военна служба, предметна награда „Картина“ от името на командира на ... още
В тържествена обстановка днес, 7 септември, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Тотлебен“ № 34, пред целия личен състав на Командването на Сухопътните войски бяха прочетени заповеди на министъра на отбраната и на командира на Сухопътните войски за назначаване на военнослужещи на длъжности и повишаване във военно звание на:
1. Полковник Весела Игнатова – за началник на сектор  в канцеларията на командира на Сухопътните войски.
2. Подполковник Велин Кехайов - за главен експерт в отдел „Подготовка“.
3. Майор Илияна Жекова – за старши експерт в отдел „Сигурност на информацията“.
4. Подполковник Атанас Димитров – за началник на сектор в отдел ... още
На 6-ти септември в София се проведе Държавното военно първенство по щафетен маратон, което е част от годишния спортен календар на Националната военна спортна федерация.
За поредна година в надпреварата взе участие представителният отбор на ВСК „Стрямци – 61” от 61-ва механизирана бригада – Карлово в състав: подполковник Христо Касалийски – командир на батальон за логистично осигуряване, който е и ръководител на отбора, капитан Станимир Томов от 2-ри механизиран батальон, редник Станимир Бочев от рота „Военна полиция”, редник Славян Генчев от батальон ISTAR, редник Наталия Лазарова от самоходен артилерийски дивизион и редник Пепа Тенкова от батальон за защита на силите.
Стремци показаха висок отборен дух, отлична физическа ... още
На 5 септември бяха отбелязани 20 години от възстановяването на Сопот като самостоятелна община. В тържествения ритуал по издигане на националния флаг на Мемориалния комплекс на генералите Георги и Владимир Вазови участваха военнослужещи от 3-ти механизиран батальон и военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово.
На празничното честване присъстваха г-н Деян Дойнов – кмет на Община Сопот,  бригаден генерал Маргарит Михайлов – командир на 61-ва механизирана бригада, г-жа Нели Пенева – председател на Общински съвет Сопот, д-р Стефан Шивачев – историк, общински съветници, представители на обществени организации и учреждения, граждани и гости на град Сопот.
Под звуците на Химна на Република България беше издигнат ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени