• Втори модул от 61- ва Стрямска механизирана бригада се включи в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • 2 - ра механизирана бригада продължава участието си гасенето на горския пожар до Стара Загора

  • 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

   
   
НОВИНИ
1 ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... 655
С цел максимално усвояване на картите за почивка сезон „ЗИМА 2023/2024“, в командването на Сухопътните войски ще се организира допълнително разпределение на неусвоените карти, в което могат да участват военнослужещи от всички военни формирования.
Кандидатите следва да отговарят на следните условия:
да са от състава на Сухопътните войски; да не са одобрени за друга карта за почивка за сезон „ЗИМА 2023/2024“; броя на почиващите да не надвишава броя на местата за настаняване; бланката за кандидатстване да бъде попълнена коректно, стриктно спазвайки образеца. В срок до 04.09.2023 г. включително,  кандидатите за карта за почивка следва да предоставят информация за трите имена на титуляря, ЕГН, месторабота, звание, телефон за връзка, ... още
       На  25 август, със заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор  Деян Дешков, 66 военнослужещи от 10-ти механизиран батальон-Враца, от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград, бяха наградени с „Грамота” за проявен висок професионализъм и всеотдайност при оказване помощ на населението по овладяване на последствията от наводненията в община Берковица.
      Грамотите връчи командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов, който отново благодари на военнослужещите за проявения  професионализъм, всеотдайността и емпатията към местното население.
Полковник Балтов заяви, че със своята увереност, опит и хладнокръвие, те са обнадеждили местните жители ... още
От 22 до 24 август в 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, се проведе вторият курс за обучение на оператори и ползватели на информация от ултралеки безпилотни летателни апарати. Обучаеми бяха военнослужещи от състава на 61-ва и 2-ра механизирани бригади под ръководството на опитните инструктори от Международни центрове за специална подготовка АЛФА-МЕТАЛ ЕООД и Centry Global - г-н Иван Михайлов и г-н Тодор Станков.
Придобитите знания по време на курса относно използването на ултралеки безпилотни летателни апарати, въведени в Сухопътните войски, ще допринесат за ефективното използване на съвременните средства при изпълнение на операции по трите мисии на Въоръжените сили на Република България.
Командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден ... още
Днес, 24.08.2023 г., от 09:00 часа, на площад „Македония“ в Благоевград, се състоя тържествена церемония  по официалното изпращане  на военно формирование за участие в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) и във военната операция на ЕС в Босна и Херцеговина „АЛТЕА”.
На тържествения ритуал присъстваха генерал-лейтенант Михаил Попов - заместник-началник на отбраната, генерал-майор  Валери Цолов - командир на Съвместното командване на силите, генерал-майор Деян Дешков - командир на Сухопътните войски, полковник Митко Балтов - командир на 3-то бригадно командване, Илко Стоянов - кмет на община Благоевград, Александър Мацурев - заместник-областен управител на Благоевград, Негово Високопреосвещенство ... още
На 22 и 23 август 2023 г. на УЦ „Анево” се проведе вътрешно състезание по тактическа стрелба в динамични условия между представителните отбори на формированията от 61-ва механизирана бригада.
Стрелбата премина при голяма динамика, като състезателите водеха огън по цели на къси и пределно къси разстояния, изпълняваха стрелба от различни положения след придвижване със смяна на видовете оръжия.
За пореден път военнослужещите показаха отлична физическа натренираност, концентрация, стрелкови умения и висока мотивация.
Най-високи резултати в надпреварата показа отборът на 2-ри механизиран батальон, класирал се на почетното първо място, отборът на батальона за защита на силите завоюва второто място, а на трето място се нареди отборът на 1-ви механизиран ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени