• 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

  • Продължават усилията на военнослужещите от Сухопътните войски в овладяване на огнената стихия в село Отец Паисиево, област Пловдив

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
1 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 654
Днес, 20 септември, успешно завърши тактическото учение на алпийските роти от 101-ви алпийски полк – Смолян от състава на Сухопътните войски и военни формирования от Италианската Република, Чешката Република и САЩ.
 
Днес, 20 септември, в Резиденция „Лозенец“ тържествено беше отбелязан 50-годишния юбилей от създаването на Командване на Сухопътните войски.
Командирът на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков представи пред гостите историята на Командването от създаването му през 1973 г., до наши дни.
„Днес командването на Сухопътните войски посреща 50-та годишнина от своето създаване като един сглобен и мотивиран колектив, готов да изпълнява възложените му от правителството задачи в усложнена и пълна с изменения военностратегическа среда. Изправени и пред предизвикателства сходни по рода си при своето създаване и нарастващи задачи, изискващи визия, планиране и изпълнение извън шаблона, както от команден и личен състав с инициативност и добра подготовка и ... още
Днес, 19 септември, започна тактическото учение на алпийските роти от 101-ви алпийски полк – Смолян от състава на Сухопътните войски и военни формирования от Италианската Република, Чешката Република и САЩ.
Командирите на роти получиха бойна заповед и пристъпиха към изпълнение на поставените им задачи. Ротите заеха заповяданите им зони за отговорност, изпълниха мероприятия по защита на силите и демонстрираха присъствие в тях.
 
На 18 септември завърши съвместното многонационално учение „SABER JUNCTION 23”, което се проведе в тренировъчния център на Силите на САЩ - Хохенфелс, Германия.
За времето от 7 до 18 септември в подготовката и провеждането на учението участваха над 100 военнослужещи от 1-ви механизиран батальон на  61-ва Стрямска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, както и военнослужещи от над 14 държави. Българските военнослужещи показаха висока мотивация и отлична подготовка при изпълнение на поставените задачи и отново представиха достойно 61-ва механизирана бригада и Сухопътните войски на Република България.
Предстои придвижване на личния състав и техниката от ГКПП –Калотина до  пункта за постоянна дислокация.
 
 Честванията по случай 31-та годишнина от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада започнаха на 18 септември на строевия плац в район Карлово, където за трета поредна година се проведе състезание по строева подготовка между формированията от бригадата. Отборите бяха в състав от командир на отделение и осем военнослужещи.
Комисия с председател - заместник-командирът на бригадата полковник Мирослав Костадинов и членове - командирите на батальони и дивизиони оцени строевите навици и умения на участниците. По време на състезанието отборите демонстрираха изпълнение на строеви хватки с оръжие и без оръжие. Състезанието протече при отлична организация, като военнослужещите показаха висока мотивация и желание за победа.
След изключително оспорвана надпревара отборът ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени