• 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

  • Продължават усилията на военнослужещите от Сухопътните войски в овладяване на огнената стихия в село Отец Паисиево, област Пловдив

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
1 ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 ... 654
На 28 и 29 септември, офицери от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора посетиха Флотилия бойни и спомагателни кораби и Военноморска база Бургас.
Посещението бе във връзка с провеждането на съвместно занятие на тема: „Транспортиране на войски и техника с морски транспорт“.
Целта е запознаване с учебно-материалната база и процеса на планиране на подготовката във Военноморските сили за планиране и провеждане на бъдещи съвместни учения.
Командирът на базата капитан І-ви ранг Петър Петров посрещна офицерите от бригадата, приветства ги с добре дошли и ги запозна със структурата, функциите, мисиите и задачите на Военноморската база.  
На следващия ден от визитата, началникът на отделение „Подготовка, използване и ... още
Днес, 28 септември, на зенитния полигон на ВВС „Шабла”, се проведоха експериментални стрелби с ПЗРК „Стрела-3”.
Целта на експерименталните стрелби е извършване на изпитания на комплекса за въвеждане в експлоатация във формированията за ПВО на Сухопътните войски.
За провеждане на стрелбите и създаване на мишенната обстановка на полигона са изведени личен състав и техника от 2-ра механизирана бригада – Стара Загора.
В присъствието на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командира на 2-механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, директора на дирекция „Стратегическо планиране“ бригаден генерал Здравко Пехливанов  и представители от ВМЗ ЕАД-Сопот, ... още
На 26 септември във връзка с честването на празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово на УЦ „Анево” се проведе състезание „RANGER 23”. В съревнованието участваха 9 отбора от формированията на бригадата. Отборите бяха в състав от 5 състезатели (един офицер, един сержант и трима войници, като единият член на отбора задължително беше военнослужещ – жена). Състезателите преминаха през следните изпитания: изтегляне и пренасяне на сандъци,  разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” със завързани очи,  хвърляне на граната в цел, преодоляване на заразен участък, настройка и осъществяване на връзка с радиостанция “HARRIS”, изнасяне на ранен по различни способи и оказване на първа помощ, изпълнение на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени