• 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

  • Продължават усилията на военнослужещите от Сухопътните войски в овладяване на огнената стихия в село Отец Паисиево, област Пловдив

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
1 ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... 654
Днес, 16 октомври, формированиeто за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси на 78-ми батальон за осигуряване - София, унищожи частично корозирала ръчна граната РГД-5, със запалка, без видима маркировка, открита от цивилно лице по време на сортиране на битови отпадъци в Столично предприятие за третиране на отпадъци в местността “Садината” в село Яна, Столична община.
Формированието действа под ръководството на старши лейтенант Владислав Ставрев по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
Във връзка с предстоящите тактически учения на формирования от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, от състава на Сухопътните войски, на учебен полигон „Корен”, в периода от 16 до 24 октомври ще се извърши придвижване на личен състав и военна техника по републиканската пътна мрежа от град Казанлък до учебния полигон. Движението ще бъде интензивно в двете посоки през целия период за провеждане на ученията.
 
Днес, 12 октомври, наследникът на славния 7-ми пехотен Преславски полк – 29-ти механизиран батальон – Шумен, от състава на 5-то бригадно командване – Плевен, отбеляза своя празник.
Началото на празника беше дадено с поход на командването и личният състав на батальона от парк ,,Кьошкове” до „Стария град”.
Тържествената церемония по повод празника започна с приемане на строя на батальона от заместник – командирът по логистичното осигуряване на 5-то бригадно командване подполковник Ивайло Тихов. Бяха прочетени поздравителни адреси от името на Командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков, командира на 5-то бригадно командване полковник Иван Вълев и от командири на формирования от състава на Сухопътните ... още
За времето от 9 до 12 октомври на специализиран учебно-тренировъчен комплекс „Црънча” се проведе Държавен военен шампионат по тактическа стрелба, с участието на представителни отбори от Министерство на отбраната, Сухопътните войски, Съвместното командване на силите, Военновъздушните сили, Съвместното командване на специалните операции, Командването за логистична поддръжка, НВУ „Васил Левски” – Велико Търново и служба „Военна полиция”.
След оспорвана надпревара, в отборното класиране при мъжете първо място зае отборът на Съвместното командване на специалните операции, на второ място се класира отборът на Сухопътните войски, а третото място зае отборът на НВУ „Васил Левски” – Велико Търново.
При жените първото място ... още
В тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, началникът на отдел „Личен състав“ полковник Евгени Събев прочете заповед на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на полковник Иван Иванов.
Полковник Иванов е офицер с богат опит и професионална подготовка. За заслугите му към отбраната на страната и положените усилия по време на службата му в редиците на Българската армия е награждаван многократно с различни предметни и морални награди от министъра на отбраната, началника на отбраната и преките му командири.
Предметна награда „Картина“ му беше връчена от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, който му пожела дълги години само здраве и едно ново начало, чиято посока ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени