• 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

  • Продължават усилията на военнослужещите от Сухопътните войски в овладяване на огнената стихия в село Отец Паисиево, област Пловдив

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
1 ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... 654
В тържествена обстановка, на 25 септември, се проведе ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на 78-ми батальон за осигуряване“.
Със заповед на командира на Сухопътните войски генерал- майор Деян Дешков и в присъствието на началника на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов, майор Николай Далев беше повишен в звание „подполковник“.
Подполковник Александър Бойков, сдаде длъжността „Командир на 78-ми батальон за осигуряване“  на подполковник Далев, който прие знамето на батальона чисто и неопетнено.
В обръщението си към личния състав, подполковник Бойков, благодари за отличната служба, сплотения колектив и положените усилия от страна на всички военнослужещи и цивилни ... още
Днес, 25 септември, формированиeто за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси на военно формирование 44200, от състава на 2 механизирана бригада – Стара Загора, унищожи 2 броя силно корозирали ръчни гранати, открити в пресъхнал ръкав на  яз. „Чаталка” в землището на с.Елхово, област Стара Загора.    
     Формированието в състав от 4 военнослужещи с 2 единици техника под ръководството на капитан Иван Панайотов действа по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
 
УВАЖАЕМИ  ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ,
                       ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
 
Приемете от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име най-сърдечни поздравления по случай  25 септември – Празник на Свързочните войски и органите за информационно осигуряване!
Основите на днешните Свързочни войски са положени преди 145 години със създаването на телеграфен взвод към учебно-сапьорната рота в Българската земска войска. Този ден остава в историята и слага началото на дългогодишните усилия, умения, отговорност и всеотдайност на всички специалисти в тази област.
В деня на професионалния празник на всички вас пожелавам да продължите със ... още
На 21 септември, на строевия плац на 101-ви алпийски полк – Смолян беше официално закрита третата по ред международна съвместна подготовка „РОДОПИ-23”.
Провеждащият учението подполковник Стефан Димов – командир на 101-ви алпийски полк благодари на личния състав, взел участие в подготовката с думите: „Гордея се с вас, че проявихте устойчивост, демонстрирайки висока подготовка и безупречна дисциплина.”
Подполковник Димов връчи на участниците плакет с логото на „РОДОПИ-23” и сертификат за успешно участие, проявен висок боен дух и професионализъм.
В съвместната подготовка  участваха  над 350 военнослужещи от  Командването на Сухопътни войски, 101-ви алпийски полк, 110-ти логистичен полк-Пловдив, 24-та ... още
Мероприятията ще започнат на 21 септември, в навечерието на празника, от 16.00 ч. с поднасяне на венци и цветя от военнослужещи от 59-ти батальон за ЯХБЗ и Е - Горна Оряховица пред Мемориала на загиналите герои във воините за национално обединение в града.
Вечерта от 20.00 ч. военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово ще проведат тържествена проверка-заря в село Климент. По същото време представителни формирования от 3-то Бригадно командване – Благоевград ще участват в тържествена проверка-заря на площад „Цола Драгойчева“ в град Бяла Слатина.
На 22 септември, военнослужещи от формированията на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора ще издигнат националния флаг от 10.00 ч. пред община Ямбол. В знак на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени