• 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

  • Продължават усилията на военнослужещите от Сухопътните войски в овладяване на огнената стихия в село Отец Паисиево, област Пловдив

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
1 ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... 654
Днес, 04.10.2023 г., специализиран екип от „Формирование за овладяване и предотвратяване на последствията от бедствия” (ФОППБ) на военно формирование 34200 – Шумен извърши разузнаване, изземване и транспортиране на корозирал артилерийски снаряд, намерен в междублоково пространство на гр. Смядово.
Установи се, че откритият боеприпас е невзривен 76-мм корозирал артилерийски снаряд с дължина 30 см.
По-късно през деня, под ръководството на капитан Свилен Йосифов, боеприпасът бе унищожен на гарнизонен учебен център „Дивдядово”, при спазване на всички мерки за безопасност.
Военнослужещите действаха на основание отправено писмено искане от оперативният дежурен на РУ на МВР град Преслав, по разпореждане на началника на отбраната и след получено ... още
Днес, 03 октомври, формированиeто за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси на от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка - Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк – Белене, под ръководството на капитан Димитър Атанасов, унищожи 1 бр. силно корозирала ръчна граната тип Ф – 1, открита при изкопни работи по време на реконструкцията на ж.п. мрежа в югоизточната индустриалната зона на ж.к „Тракия” на град Пловдив и 1 бр. 100 мм артилерийски снаряд с взривател, открит отново при изкопни работи, на строеж на паркинг на бул. „Пещерско шосе” в града.
Боеприпасите бяха унищожени на учебен полигон „Червен” при спазване на всички мерки за безопасност.
Формированието ... още
Вчера, 02 октомври, формированиeто за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от военно формирование 44200, от състава на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, под ръководството на старши сержант Стоян Митев извърши разузнаване и унищожи 3 бр. силно корозирали ръчни гранати „СЕК tielhandgrranate“ - тип бухалка, 1 бр. граната тип „РГО-78“ и 2 бр. 122 мм изстрели от артилерийски снаряд без видима маркировка и клейма по тях, открити в землищата на с. Ясеново и с. Бели бряг област Стара Загора.
Боеприпасите бяха унищожени на учебен център „Люляк” при спазване на всички мерки за безопасност.
Формированието действа по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – ... още
Военнослужещи от 5-то бригадно командване – Плевен от състава на Сухопътните войски, взеха участие в състезание по динамична стрелба „SHADOW SBW Cup 2023“ на стрелбище „Витска Ялия“ в град Плевен.
В състезанието бяха включени различни стрелкови дисциплини по комбинирана тактическа стрелба с щатно въоръжение и пистолети, организирано от стрелкови клуб „СЯНКА“ и Българската Т-клас федерация (БТКФ).
Изпълнени бяха четири стрелкови упражнения, индивидуално с пистолет и карабина от 3 до 150 метра, в условията на симулирана среда, но близка до реалните условия и в стресови ситуации.
В надпреварата участваха над 30 състезатели в два класа оръжия, с механични и оптични мерници.
В крайното класиране в клас оръжие с механични ... още
Днес, 02 октомври, 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово от състава на Сухопътните войски тържествено отбеляза 31 години от създаването си.
На празника на бригадата присъстваха съветникът по военната сигурност на Президента и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений – викарен епископ на Пловдивския митрополит Николай, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, командири на бригадата през годините, командири и началници на формирования от Българската армия, ръководители на структури от Министерство на отбраната и Министерство на вътрешните работи, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени