• 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

  • Продължават усилията на военнослужещите от Сухопътните войски в овладяване на огнената стихия в село Отец Паисиево, област Пловдив

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
1 ... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... 654
За времето от 18 до 20 октомври 2023 г. на УП „Корен“ се проведе ротно тактическо учение с бойна стрелба с механизирана рота и самоходна минохвъргачна батарея от 2-ри механизиран батальон на 61-ва механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски. В състава на механизираната рота участваше взвод от Република Италия. Ръководител на учението беше командирът на батальона майор Цветелин Георгиев.
По време на учението бяха отработени учебни въпроси по извършване на марш, заемане на район, водене на отбранителни бойни действия, подготовка на настъпление, и водене на настъпателен бой.
В същия времеви период ротата за ядрена, химическа и биологична защита от батальон за защита на силите на бригадата проведе ротно тактическо учение под ръководството на командира на ... още
Днес, 18 октомври, формированиeто за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси на 78-ми батальон за осигуряване - София, унищожи силно корозирала ръчна граната Ф - 1, без запалка и предпазен щифт, намерена по време на планови археологически разкопки в землището на село Бусманци, Столична община.
Формированието действа под ръководството на старши лейтенант Владислав Ставрев по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
Днес, 17 октомври, формированиeто за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси на 55-ти инженерен батальон - Белене, унищожи два боеприпаса,  открити в района на гр. Никопол.
Единият боеприпас е 100 мм осколъчно-фугасен снаряд, намерен в землището на с. Въбел, при обработване на нива. Унищожен е на място.
  Вторият е артилерийска граната, намерена  при разкопки при Шишмановата крепост в гр. Никопол, боеприпасът е транспортиран и унищожен на 4 км югозападно от гр. Никопол.
Формированието действа под ръководството на старши лейтенант Калоян Гинчев по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
 Днес, 17 октомври от 10 ч. в района на 101-ви алпийски полк – Смолян от Сухопътни войски  се проведе „Ден на отворени врати” по случай 20 октомври – Празник на полка.
  Деца, ученици и граждани посетиха военното  формирование, запознаха се с различни видове въоръжение, техника и алпийска екипировка. Голям интерес предизвика историческата сбирка в музея на формированието. Военнослужещите от 101-ви алпийски полк направиха показ на два динамични способа по алпийска подготовка. Инструктори от полка спускаха децата по рапел. Желаещите да видят  и усетят стрелбата с реално оръжие, стреляха с халосни патрони.  
Две ротни тактически учения с участието на формирования от сухопътните войски на България и Италия ще се проведат от 18 до 20 октомври на учебен полигон „Корен“. В тях ще участват над 280 военнослужещи и 60 бойни машини.
В тактическото учение с бойни стрелби на тема „Механизирана рота в настъпление“ ще участват военнослужещи от 2-ри механизиран батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада и от италиански взвод от състава на многонационалната бойна група в България. Ръководител на учението е  командирът на 2-ри механизиран батальон майор Цветелин Георгиев. Целта е да се повиши подготовката на военнослужещите при заемане на район, водене на отбранителни бойни действия, подготовка за настъпление и водене на настъпателен бой. Бойните стрелби ще бъдат ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени