• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
1 ... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... 654
По случай Празника на Сухопътните войски, от 7 до 9 ноември 2023 г., в районите Карлово и Казанлък на 61-ва механизирана бригада се проведе вътрешно първенство по волейбол.
Всички отбори демонстрираха много добри спортно-технически умения и мотивация за победа. Титлата спечели отборът на самоходния артилерийски дивизион, второто място в класирането зае отборът на щабен батальон, а на трето място се класираха военнослужещите от 1-ви механизиран батальон.
С индивидуални награди за най-полезен играч и най-добър разпределител бяха отличени редниците Теодор Юруков  и Илия Петров от самоходния артилерийски дивизион, най-добър съдия – старши сержант Красимир Краев от зенитно-ракетния дивизион и най - добър блокировач – редник Денислав Шлишков от щабния батальон ... още
Днес, 9 ноември слушатели, редовна и задочна форма на обучение от  специализация „КИС” на Военна академия „Георги Стойков Раковски”  посетиха 2-ра Тунджанска механизирана бригада – гр. Стара Загора от състава на Сухопътните войски.
Заместник – началникът на щаба на бригадата подполковник Тихомир Димчев посрещна офицерите, а началникът на отделение „КИС” подполковник Йордан Йорданов и главният сержант на бригадата старшина Деян Мадин ги запознаха със структурата, мисията и задачите на бригадата и способностите на комуникационно-информационната система на формированието.
По-късно слушателите наблюдаваха статичен показ на комуникационно-информационна техника.
Посещението е част от учебната практика за ... още
„Благодаря ви, че бяхте с нас по полигоните и отразявахте нашия труд“, каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков по време на стрелбите, които се състояха днес, 7 ноември, на учебен център „Сливница” и отговори на всички поставени журналистически въпроси.
С военно-приложен многобой в продължение на два дни и турнир по стрелба със стрелково оръжие започнаха мероприятията по повод празника на най-големия вид Въоръжени сили – Сухопътните войски – 19 ноември. През тази година той съвпада с отбелязването на 138-ата годишнина от Сръбско-българската война.
В спортната надпревара участваха 12 отбора от формированията на Сухопътните войски, журналисти от национални и регионални медии и представители на Асоциацията на военните ... още
НА ДОБЪР ПЪТ по повод преминаването в запаса на полковник Минчо Тодоров – началник на сектор „Защита на силите“ в отдел „Операции“ в КСВ и старшина Борислав Пейчев – старши специалист по военно-географско осигуряване в сектор „Геопространствено осигуряване“ в отдел „Операции“, им пожелават Ръководството и колегите от Сухопътни войски!
В тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, началникът на отдел „Личен състав“ полковник Нанко Тарапанов прочете заповеди на министъра на отбраната за прекратяване на договорите за военна служба и зачисляване в запаса на полковник Минчо Тодоров и старшина Борислав Пейчев.
Полковник Тодоров и старшина Пейчев са военнослужещи с богат опит и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени