• 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

  • Продължават усилията на военнослужещите от Сухопътните войски в овладяване на огнената стихия в село Отец Паисиево, област Пловдив

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
1 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... 654
В тържествена обстановка днес, 09 октомври, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Тотлебен“ № 34, пред целия личен състав на Командването на Сухопътните войски бяха обявени заповеди на министъра на отбраната и на командира на Сухопътните войски за назначаване на военнослужещи на длъжности и повишаване във военно звание.
Полковник Атанас Георгиев е назначен за заместник-началник на щаба по ресурсите на Сухопътни войски, подполковник Атанас Лефтеров – за началник на сектор в отдел „Операции“ и повишен във военно звание „полковник“, подполковник Александър Бойков – за главен експерт в отдел „Операции“, майор Георги Василев - за главен експерт в отдел „Планиране“ и ... още
Днес, 9 октомври, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от батальона за защита на силите, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, под ръководството на капитан Иван Панайотов, унищожи ръчна граната тип бухалка, силно корозирала и без видима маркировка, открита в пресъхнал канал в град Стара Загора.
Боеприпасът беше унищожен на учебен център „Люляк“ при спазване на всички мерки за безопасност.
Военнослужещите действаха по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
На 08 октомври, на площад „Игор Юруков“ в град Девин, представителни блокове от 101-ви алпийски полк - Смолян, Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили и ученически блок от средно училище „Христо Ботев” - град Девин проведоха тържествена проверка - заря по случай 111 години от Освобождението на град Девин и региона.
             Проверката беше командвана от майор Иван Атанасов и приета от временно изпълняващият длъжността началник на щаба на 101-ви алпийски полк майор Владимир Сариев.
             В знак признателност към загиналите за Освобождението на град Девин и региона бяха поднесени венци и цветя пред паметника ... още
Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 10-ти механизиран батальон – Враца, от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на капитан Петър Петров, вчера, 08 октомври, разузна, транспортира и унищожи 72 мм артилерийски снаряд с взривател, открит в селскостопанска постройка в частен имот, в село Лютаджик, област Враца.
Боеприпасът беше унищожен на учебен полигон „Бутов дол“ при спазване на всички мерки за безопасност.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
 
От 25 септември до 06 октомври, в района на учебно - тренировъчната и мобилизационна база „Искър” на служба „Военна полиция” на язовир Искър, се проведе съвместна подготовка с изпълнение на леководолазни спускания с личният състав, назначен на водолазни длъжности в Сухопътните войски и представители на службата. Подготовката беше организирана от служба „Военна полиция“.
Непосредствен ръководител по подготовката и провеждането на леководолазните спускания беше старши сержант Георги Начев, от състава на 55-ти инженерен полк – Белене.
В продължение на две седмици, военнослужещите отработваха въпроси по водолазна подготовка, включваща организация на водолазните спускания в различни условия и правила за изпълнение, практическо занятие по ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени