На 22.03.2013 г. от 10.00 часа в район 2 на военно формирование 32990 ще се проведе тържествена церемония по посрещането и награждаването на екипи от съветници и групите за охрана от Въоръжените сили на Република България завърнали се след успешно проведена мисия на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан.
По време на мисията са изпълнявани задачи по съвместни действия на екипите от съветници с Афганистанската национална армия /АНА/, регионалните логистични командвания по подръжката и гарнизонните поддържащи части, оказване на съдействие по планиране, организиране и изпълнение на патрули, конвои, ескорти и физическа охрана и други задачи.
Командирите на екипите от съветници бяха съответно подполковник Павел Мрънков, подполковник Милен Илиев, подполковник Мирослав Маринов и подполковник Иван Иванов.
На 20 март 2013 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52740 – Хасково, с ръководител ст. лейтенант Здравко Ангелов унищожи 1 бр. противопехотна мина, открита в землището на с. Черничево, община Крумовград.
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени