На 15 март 2013 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52590 - Ямбол от Сухопътните войски, с ръководител капитан Христо Пенев унищожи 4 бр. противотанкови гранати, открити в близост до хижа “Люляк” в землището на с. Лозенец, община Стралджа.
Във връзка с отправена официална покана от Командващия СВ на САЩ в Европа генерал-лейтенант Доналд М. Кемпбъл, на 12 и 13.03.2013 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов ще посети Федерална Република Германия. На 13.03.2013 г. той ще вземе участие в Деня за високопоставени гости на учение на 2-ри бронеразузнавателен полк от Сухопътните войски на САЩ за участие в мисия, който ще се проведе в Центъра за многонационална съвместна подготовка на Сухопътните войски на САЩ в Европа – Хохенфелс, Германия. В учението участват и 120 военнослужещи от Сухопътните войски на Българската армия. Участието на българските военнослужещи е част от подготовката, която е заложена в „Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и в чужбина за 2013г.” и от постигнатите договорености със Силите на САЩ в Европа.
На 8 март 2013 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски, с ръководител ст. лейтенант Иван Панайотов унищожи 1 бр. артилерийски снаряд, открит до складове “Алеко” в кв. “Челопечене” на гр. София.
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени