След извършването на комбиниран марш на собствен ход и с железопътен транспорт на 22.08.2012 г. зенитно ракетно-артилерийските подразделения на 2 механизирана бригада от състава на Сухопътните войски се предислоцираха на Зенитния полигон на Военновъздушните сили – Шабла. В продължение на няколко дни под ръководството на началника на сектор „Подготовка на подразделенията за ПВО” в Командването на Сухопътни войски полковник Цветан Петков беше извършено техническо обслужване на въоръжението и техниката и бе проверена готовността на военнослужещите за допускане до бойни стрелби.
През вчерашния ден, 28 август, военнослужещите от Сухопътните войски  проведоха първите стрелби, по време на които бяха изпълнени 20 задачи от  курса за бойните стрелби на зенитната артилерия.
Стрелбите ще продължат и  днес, 29.08.2012 г., като е планирано изпълнението на 21 пуска от стрелците зенитчици.
 Ръководител на стрелбите на подразделенията ... още
В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението в ралзилчни райони на страната.
Вчера  край село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт” 100 военнослужещи от състава на Специализирана тактическа група извършиха  прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси – „Стралджа – Мараш”. Специализираните групи от Сухопътни войски са разузнали и повърхностно почистили  площ от 31,9 дка, открити  са 1313 бр. невзривени боеприпаса  и  680 кг скрап.
До момента, общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 27960  дка, открити  са  38001 бр. невзривени боеприпаса  и 19211  кг скрап.
Днес, 29.08.2012 г., продължават дейностите по повърхностното прочистване на участъците, транспортиране и сдаване в ... още
На 27 август 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) № 8 oт военно формирование 52740 - Хасково от Сухопътните войски, с ръководител ст. лейтенант Здравко Ангелов унищожи 1 брой противопехотна мина, открита в землището на с. Черничево край Крумовград, област Кърджали.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени