След извършването на комбиниран марш на собствен ход и с железопътен транспорт на 22.08.2012 г. зенитно ракетно-артилерийските подразделения на 2 механизирана бригада от състава на Сухопътните войски се предислоцираха на Зенитния полигон на Военновъздушните сили – Шабла. В продължение на няколко дни под ръководството на началника на сектор „Подготовка на подразделенията за ПВО” в Командването на Сухопътни войски полковник Цветан Петков беше извършено техническо обслужване на въоръжението и техниката и бе проверена готовността на военнослужещите за допускане до бойни стрелби.

През вчерашния ден, 28 август, военнослужещите от Сухопътните войски  проведоха първите стрелби, по време на които бяха изпълнени 20 задачи от  курса за бойните стрелби на зенитната артилерия.

Стрелбите ще продължат и  днес, 29.08.2012 г., като е планирано изпълнението на 21 пуска от стрелците зенитчици.

 Ръководител на стрелбите на подразделенията от Сухопътните войски през двата  дни е  полковник Цветан Петков

На 30 и 31 август  зенитно ракетно-артилерийските подразделения ще се включат в единния график на стрелбите по време на  националното учение на противовъздушната отбрана на Българската армия „Шабла - 2012” и ще изпълнят 34 стрелби и пускове по въздушни цели.

По време на стрелбите на полигон „Шабла” на 30 август ще присъстват заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов и командирът на 2 механизирана бригада бригаден генерал Петър Петров.

 

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени