В изпълнение на плана за подготовката на офицерите, щабовете и формированията от Сухопътни войски от 22.08.2012 г. до 02.09.2012 г. на зенитния полигон на ВВС – Шабла ще се проведе тактическо учение и бойни стрелби на зенитно-ракетно формирование и отчетни бойни стрелби на зенитно-ракетно-артилерийските подразделения от състава на 2 механизирана бригада.
 В тактическото учение и бойните стрелби ще участват над 240 военнослужещи и над 60 броя бойна и специална техника.
Ръководител на учението и стрелбите е началникът на сектор „Подготовка на подразделенията за ПВО” в Командването на Сухопътни войски полковник Цветан Петков.
ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ СУХОПЪТНИ ВОЙСКИ УЧАСТВАХА  В ГАСЕНЕТО НА ПОЖАР КРАЙ СТАРА ЗАГОРА
 
По искане на областния управител на област Стара Загора господин  Недялко Недялков  на 20.08.2012 г.  модулно формирование за гасене на пожари от  военно формирование 48430 – Стара Загора от състава на 2 механизирана бригада в състав от 45 военнослужещи с ръководител старши  лейтенант Иван  Бонев се включи в гасенето на пожар в местност „7-ми километър”.
В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
100 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси – „Стралджа – Мараш”.
Вчера, специализираните групи от Сухопътни войски са разузнали и повърхностно почистили  площ от 12,9 дка, открити  са 998 бр. невзривени боеприпаса  и  1488 кг скрап.
До момента, общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 24184,1 дка, открити  са  25114 бр. невзривени боеприпаса  и 12733 кг скрап.
Днес, 21.08.2012 г., продължават дейностите по повърхностното прочистване на участъците, транспортиране и сдаване в склада на „Берета ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени