В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
100 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси –
„Стралджа – Мараш”.
До момента, общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 24171,3 дка, открити  са  24116 бр. невзривени боеприпаса  и 11245 кг скрап.
Днес, 20.08.2012 г., продължават дейностите по повърхностното прочистване на участъците, транспортиране и сдаване в склада на „Берета Трейдинг” на откритите невзвривени боеприпаси и взривни остатъци.
                 
От 20 до 22 август 2012 г. на ГУЦ «Тюлбето» в  гарнизон Казанлък, в 61мбр  под формата на ротно ТСУ, ще се извърши сертификация на 13 охранителна рота  за охрана на вътрешната зона на летище  Кандахар и екипа от съветници от Въоръжените сили на Р.България, определени за участие в състава на Международните сили  за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF).
Командир на ротата е майор Петко Цанев, а помощник - национален командир на контингента, той и национален командир на контингента в Кандахар - подполковник Емил Михайлов.
Готовността на военнослужещите за изпълнение на поставените по време на учението задачи, ще бъде оценявана от комисия от Щаба на отбраната с председател подполовник Живко Костадинов Тодоров – главен експерт в отдел «Подготовка и сертификация» в дирекция «Операции и подготовка»  и членове от Съвместното командване на силите.
Темата на учението е «Действие на ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени