В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението в ралзилчни райони на страната.

Вчера  край село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт” 100 военнослужещи от състава на Специализирана тактическа група извършиха  прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси – „Стралджа – Мараш”. Специализираните групи от Сухопътни войски са разузнали и повърхностно почистили  площ от 31,9 дка, открити  са 1313 бр. невзривени боеприпаса  и  680 кг скрап.

До момента, общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 27960  дка, открити  са  38001 бр. невзривени боеприпаса  и 19211  кг скрап.

Днес, 29.08.2012 г., продължават дейностите по повърхностното прочистване на участъците, транспортиране и сдаване в склада на „Берета Трейдинг” на откритите невзвривени боеприпаси и взривни остатъци.

През днешния ден военнослужещите от Сухопътни войски  продължават да оказват помощ  и при гасенето на пожарите в местността Бели бор – „Рилска света обител” и община  Елхово, област Бургас.

35 военнослужещи от военното формирование в 26400 - Благоевград под ръководството майор Истилиян Дуков ще продължат борбата с огъня в местността  Бели бор,  а други 45 военнослужещи със 7 единици военна техника от военно формирование 52590 – Ямбол под ръководството на заместник-командира на батальона майор Моньо Монев  ще участват в гасенето на пожарите на границата между селата Раздел и Вълча поляна.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени