По искане на областния управител на Стара Загора г-н Недялко Недялков, модулно формирование за гасене на пожар в състав от 58 военнослужещи и 6 бр. техника от военно формирование 48430-Стара Загора от 12.30 ч. днес се включи в гасенето на пожар, възникнал в гориста местност на Старозагорския квартал «Три чучура-север». Ръководител на групата е заместник-командира на военното формирование майор Веселин Василев.
Представителен отбор на Сухопътните войски от състава на в.ф. 32990-Пловдив ще вземе участие в провеждащото от 18-22.07.2012 г. в Летателен център с. Ерден край град Монтана 47-мо открито държавно първенство по парашутизъм и 3-ият открит шампионат на югоизточна Европа. Ръководител на отбора е капитан Антон Маринов от военно формирование 32990-Пловдив. В състезанието, което се провежда под патронажа на председателя на ПГ на ПП ГЕРБ г-н Красимир Велчев, и е с председател на организационния комитет г-н Аню Ангелов - министър на отбраната на Република България, ще вземат участие отбори от Гърция, Турция, Македония, Сърбия, Черна гора, Русия, Казахстан и Германия.
В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
140 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш” .
През вчерашния ден, 18.07., общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 1115 дка, открити  са 1875 бр. невзривени боеприпаса  и 225 кг скрап.
Днес, 19.07.2012 г., продължават дейностите по визуалното наблюдение, прочистване на участъците, транспортиране и сдаване в склада на „Берета Трейдинг” на откритите невзвривени боеприпаси и взривни остатъци.
Към днешна дата, общо прочистената площ е 15246 дка, открити са 5819 бр. невзривени ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени