Сухопътните войски се включиха днес, 12 юли , с 47 военнослужещи и 8 броя техника от  в.ф. 22 790 – Горна Оряховица с командир майор Васил Недев  в потушаването на пожара,  възникнал в района на Арбанаси.
Пожарът е обхванал иглолистна гора с тревна растителност, източно от с. Арбанаси в посока Лясковец, близо до манастир „Св.Св. Петър и Павел“.
Военнослужещите от Сухопътните войски се включиха в гасенето на пожара по искане на кмета на Велико Търново Даниел Панов и разпореждане на Командирa на Сухопътните войски генерал – майор Стефан Василев.
В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
140 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа, Специализирана инженерна група, Инженерно взривна команда и две групи  за визуално претърсване и маркиране на открити боеприпаси, продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш” .
През вчерашния ден, 11.07., общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 546 дка, открити  са 408 бр. невзривени боеприпаса  и 57 кг скрап.
Днес, 12.07.2012 г., продължават дейностите по визуалното наблюдение, прочистване на участъците, транспортиране и сдаване в склада на „Берета Трейдинг” на откритите невзвривени боеприпаси и взривни ... още
Продължава участието на модулна група от състава на Сухопътните войски в войски в ликвидиране на последиците от пожара в резервата „Бистришко бранище” в района на Витоша. Днес 11.07.2012 г., модул от военно формирование 28610-Г.Баня в състав 24 военнослужещи и 2бр. техника изпълнява дейности по ликвидиране на последствията от пожара. Ръководител на групата е капитан Васил Тодоров.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени