Модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски, с ръководител старши лейтенант Иван Панайотов унищожи, както следва:
- на 11.07.2012 г. 7 бр. артилерийски снаряда, 2 бр. мини за минохвъргачка, 1 бр. бойна глава от реактивен артилерийски изстрел, 1 бр. противотанков снаряд и 1 бр. противотанкова мина, открити в двора на фирма “Надин Комерс” на ул. “Победа” № 3 в гр. Нови искър, област София и 1 бр. танков снаряд, открит в землището на с. Студена, община Перник.
- на 12 юли 2012 г. 1 бр. артилерийски снаряд, открит в частен дом на ул. “Искър” № 31 в с. Мало Бучино, община Суходол, област София.
В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
136 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа, Специализирана инженерна група, Инженерно взривна команда и две групи  за визуално претърсване и маркиране на открити боеприпаси, продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш” .
През вчерашния ден, 12.07., общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 976 дка, открити  са 870 бр. невзривени боеприпаса  и 101 кг скрап.
Днес, 13.07.2012 г., продължават дейностите по визуалното наблюдение, прочистване на участъците, транспортиране и сдаване в склада на „Берета Трейдинг” на откритите невзвривени ... още
Продължава участието на модулна група от състава на Сухопътните войски в войски в ликвидиране на последиците от пожара в резервата „Бистришко бранище” в района на Витоша. Днес 12.07.2012 г., модул от военно формирование 42600-Мусачево в състав 25 военнослужещи и 2бр. техника изпълнява дейности по ликвидиране на последствията от пожара. Ръководител на групата е капитан Антон Стефанов.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени