• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
На 09 и 10.03.2016 г. на Старозагорски минерални бани се проведе сбор на командира на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Димитър Илиев.
Темата на сбора беше „Хибридната война и отражението й върху подготовката и изпълнението на задачите от военните формирования на 2-ра механизирана бригада”.
  По време на мероприятието лекции изнесоха:
            - началникът на отделение „Оперативно” – „Хибридната война и нейната същност”;
            - началникът на отделение „Личен състав” – „Командирът, отговорник за развитието на кадрите във военните ... още
 
Честването на 11 март – ден на Ракетните войски и Артилерията започна вчера, 10-ти март, от 10.30 часа на строевия плац с награждаване на отличили се военнослужещи и цивилни служители от командира на 4-ти Артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев.
  Тържествата в Асеновград продължиха и днес сутринта с изпълнение на военни маршове от представителния духов оркестър на Военновъздушните сили. От 10.30 часа на строевия плац започна тържественото събрание, посветено на празника.
В словото си полковник Мишев акцентира върху ролята и значението на артилерията в битката при Одрин, след което бяха прочетени поздравителни адреси и връчени предметни награди от името на началника на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов и от командира на Сухопътните войски ... още
Днес, 10 март 2016 г., съгласно плана за  дейността на 61-ва мбр през учебната 2016 година, във военен клуб-Карлово започна сборa на командира, който се провежда съвместно със заместник-командира, началника на щаба и заместник-командира по логистичното осигуряване.
Бригаден генерал Груди Ангелов откри сбора като заяви, че тази година акцентът ще бъде новият модел на планиране и провеждане на бойната подготовка на личния състав от бригадата, чието практическо реализиране е вече в ход. Модел, който, след като бъде презентиран, ще бъде подложен на обсъждане.
Този нов модел има за цел да се постигне повече екипност в дейностите, повече мислещи и дейни командири и натрениран личен състав. И всичко това е насочено към постигане на основната мисия, а именно - воденето на ... още
Днес, 10.03.2016 г., на посещение във в.ф. 22220  бяха главният сержант на Сухопътните войски на САЩ в Европа старшина Шерил Лайън, сержантът по сигурността Клариса Хол, сержантът по комуникациите Джонатан Скот и сержант Саманта Л. Марсерон – оперативен мениджър в посолството на САЩ в България, придружени от главния сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов. Визитата е в изпълнение на „Плана за двустранно сътрудничество с военно-контактната група на САЩ”. Целта на мероприятието е запознаване с програмите и методиките за обучение и обсъждане на съвместни проекти за подготовка на войници и сержанти от Сухопътните войски.
При пристигането си гостите се срещнаха и разговаряха с командира на в.ф. 22220 полковник Любомир Вачев. Главният сержант на в.ф. ... още
Вчера, 09.03.2016 г., военнослужещите от военно формирование 26 400-Благоевград  подариха билети за премиерната кинопрожекция на анимационния 3D филм „Зоотрополис” на 30 деца, лишени от родителски грижи, настанени в преходно жилище и в център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания - Благоевград. Средствата, необходими за заплащането на билетите за кинопрожекцията, бяха събрани от организирания на 1 март в района на формированието благотворителен мартенски базар за ръчно изработени мартенички.
Военнослужещите посветиха подаръка за децата на Националния празник на Република България - 3-ти март и Международния ден на жената - 8-ми март с надежда, че в навечерието на пробуждащата се пролет ще успеят да събудят добротата и съчувствието в хората и ще ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени