• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
Военно формирование 44220 – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк чества днес, 1 април 2016 г., 16 години от своето създаване.
Празничният ден започна с тържествено събрание и награждаване от командира на формированието подполковник  Пламен Минчев на военнослужещи и цивилни служители, показали отлични резултати в ежедневната служебна дейност. В словото си той направи кратка равносметка на реализираните начинания и постигнатите успехи през последната година и изказа своята благодарност за проявените всеотдайност и професионализъм при изпълнение на отговорните задачи по трите мисии на Българската армия – „Отбрана”, „Подкрепа на международния мир и сигурност” и „Принос към националната сигурност в мирно време”.
След ... още
Днес, 31.03.2016 г., в Командването на Сухопътните войски се проведе церемония по представяне на бригаден генерал Валери Цолов, който ще заеме длъжността началник на щаба на Сухопътните войски от 1 април 2016 г.
Представянето започна с прочитането на Указ на Президента на РБ за назначаването му и кратка биографична справка.
В приветствието си командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев честити на новия началник щаб и му благодари, че е приел предизвикателството на тази длъжност. „Бригаден генерал Цолов е един високо подготвен офицер, с много богат професионален опит, придобит по време на службата му в БА, което е гарант за неговите бъдещи успехи” заяви в заключение генерал-майор Боцев, след което му връчи знака на Сухопътните войски.
От своя ... още
81-ата годишнина от своето създаване отбелязва днес, 30 март 2016 г., военно формирование 22790 – Горна Оряховица от Сухопътните войски.
          Тържеството започна с  кратко слово на командира на формированието капитан Дамян Бешевлиев, който припомни постигнатите успехи през годините и благодари на личния състав за успешното изпълнение на поставените пред тях задачи.
Кратки обръщения  произнесоха и командирът на военно формирование 42600 – Мусачево подполковник  Анатолий Димитров и Председателят на Общинския съвет на СОСЗР Г.Оряховица  о. з. подполковник  Цветан Цветков.
Празникът продължи с награждаване на военнослужещи и цивилни служители, отличили се при изпълнение на служебните си ... още
На 28 март военнослужещи от военно формирование 28880 – Белене проведоха поредната среща с възпитаници на СОУ „Цветан Радославов”.
        В хода на занятието военнослужещите - капитан Пламен Маринов, старшина Илия Илиев и старши сержант Юлиян Пенчев, запознаха учениците с устройството и характеристиките на част от въоръжението в Българската армия, способите за оказване на първа медицинска помощ, със средствата за защита на дихателните пътища и кожата и за значението  им за човека при възникването на                                  бедствия и аварии.
Военнослужещите ... още
Днес, 29.03.2016 г., от 09.00 часа във военно формирование 32990 се проведе церемония по изпращане на офицери на служба в други военни формирования на Сухопътните войски - полковник Костадин Кузмов и капитан Иван Чингаров.  На мероприятието присъства целият личен състав на бригадата.
Строят бе приет от командира на 68 бригада „Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев.
Прочетен беше Указ № 63/22.03.2016 г. на Президента на Р България за освобождаване от длъжността „Заместник - командир на 68 брспс” на полковник Костадин Кузмов и назначаването му на длъжност „Командир на 2 мбр” както и присвояване на висше офицерско звание „бригаден генерал”. Със заповед № 3ЛС-32/22.02.2016 г. на командира на Сухопътните войски капитан ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени