• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
На 16.04.2016 г. в село Дрангово, община Петрич, се проведе ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност по повод 100 - годишнината от освещаването на Чешма-паметник „Дрангова чешма” на загиналите воини от 5-ти македонски полк с командир полковник Борис Дрангов.
В родолюбивото събитие участваха личният състав на военно формирование 26 400-Благоевград  и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски. Почетният караул с началник капитан Николай Щурков бе поздравен от началника на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, който по-късно в словото си припомни свръхчовешкия подвиг на българските воини от полка на полковник Борис Дрангов. Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи заупокойна панахида за ... още
Днес, 15 април 2016 г., завърши лагерният сбор по водолазна подготовка с инженерните водолазно-разузнавателни формирования от Сухопътните войски, който започна на 4 април и се проведе в изпълнение на „План за дейността на 55-ти инженерен полк през учебната 2016 г.” на водолазния полигон на формированието и на река Дунав.
В хода на двуседмичните занятия военнослужещите отработиха задачи по водолазна подготовка, съгласно програмата за подготовка на инженерните формирования, включваща организация на водолазните спускания в различни условия и правила за изпълнение, прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство, подводни инженерни работи, начини и способи за ... още
Днес, 14.04.2016 г. от 11.00 часа по случай честването на 6-ти май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия военнослужещи от 68 бригада Специални сили – Пловдив взе участие в мероприятие по покана на Военният клуб в гр. Кърджали.
Мероприятието се проведе пред Военния клуб в града, където военнослужещите от бригадата извършиха демонстрации на военно-ръкопашни техники и бойни умения, техника с автомат и нож, демонстрация на сила и чупене на керемиди.
На 11 и 12 април 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово бе домакин на Общоармейския шампионат по дуелна и щафетна стрелба със 7,62 мм АК между десет формирования от състава на Българската армия, който се проведе на ГУЦ „Анево”.
Шампионатът започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България. Командирът на 61 мбр - бригаден генерал Груди Ангелов откри турнира, като приветства отборите и подчерта, че в шампионата участват достойни и доказали се състезатели. Той им пожела съревнованието да премине в спортсменски дух със спазване на правилата за безопасност и победа за най-добрите. Турнирът по стрелба започна под ръководството на полковник Венелин Дерибеев - главен ръководител на общоармейския шампионат и о.з. полковник Христо ... още
„Получаваме изключително високи оценки от нашите съюзници, включително и от американските военнослужещи“, каза министърът на отбраната Николай Ненчев днес, 11 април, на откриването на тактическото учение „Ответен удар 16“. Съвместната подготовка се провежда на Учебен полигон „Ново село“ до 21 април и е за сертифициране на Моторизирана пехотна батальонна група на основата на военно формирование 48430 с командир полковник Тихомир Димчев.
Министър Ненчев заяви още, че в провеждането на съвместните учения и тренировки няма нищо скрито и вече няколко пъти в рамките на неговия мандат на УП „Ново село“ са провеждани открити дни, на които се показват техника и въоръжение.
„Това учение показва класата на Българската армия“, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени