• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
Приключи първият в България курс по планиране на Специалните операции на НАТО. За първи път Министерството на отбраната в лицето на 68 бригада Специални сили бе домакин на международен курс по планиране на Специалните операции.
Курсът бе организиран съвместно с училището на НАТО по Специалните операции. То е част от щаба на Специалните операции на НАТО, от където са основните лектори и инструктори.
Обучението се проведе в рамките на две седмици, като в него участваха над 35 студенти – офицери и сержанти с опит като военнослужещи от Специалните сили. Военнослужещите са от 8 държави – членки на НАТО и на инициативата партньорство за мир – България, Германия, Турция, Румъния, САЩ, Италия, Украйна и Тунис.
Заключителната част и кулминация на курса бе 40 ... още
От 25 април до 29 април в района на 68 бригада Специални сили, гр. Пловдив, бе проведен първият по рода си на родна земя курс за медицинско планиране при Специални операции на НАТО.
В курса, под ръководството на инструктори от Щаба на специалните сили на НАТО (NSHQ), взеха участие 23 души от 68 бригада Специални сили, както и представител от Нидерландия.
Насочеността на курса е интегриране на медицинския план в цялостния тактически план за специални операции.
Мероприятието приключи с финално учение на 28 и 29 април, което отчете нивото на постигнатите знания и умения в рамките на курса.
На 01.05.2015 г. представителни блокове от 4-ти Артилерийски полк – град Асеновград, участваха в провеждането на тържествена проверка (заря) в град Панагюрище.
В 19.30 часа на площада пред община Панагюрище, командирът на 68-ма Бригада „Специални сили” – бригаден генерал Явор Матеев и командирът на 4-ти Артилерийски полк и военен домакин на ритуала – полковник Лъчезар Мишев посрещнаха Председателя на Народното събрание на Република България – госпожа Цецка Цачева.
Госпожа Цачева беше посрещната от почетен караул, с началник на караула, капитан Илиян Илев – командир на артилерийска батарея в Първи дивизион.
От 20.30 часа на площад „Двадесети април” представителните блокове от 4-ти Артилерийски полк, посрещнаха ... още
140 години от Априлската епопея ще отбележат с организирани ритуали съвместно местната власт в различни градове от страната военнослужещите от Сухопътни войски.
В гр. Клисура на 30.04. от 19,30 ч. на площад „20-ти април 1876” представителни подразделения от състава на 61 мбр – Карлово ще участват в провеждането на тържествена проверка/заря/. Военнослужещи от 4 артилерийски полк ще участват на 01.05. в тържествена проверка/заря/ в гр. Панагюрище, която ще се проведе от 20,25 ч. на площад „20-ти априлий”.  
Ритуалът по отбелязването на годишнината в гр. Копривщица, в който ще участват военнослужещи и военния духов оркестър на 61 мбр – Карлово, ще се състои на 02.05. от 20.30 часа в на площад „20-ти априлий”.
„Когато празнуваме 6-ти май – Деня на храбростта и Празник на Българската армия нека да си припомним хилядите български воини, загинали и ранени по бранните полета на нашата Родина, хилядите кавалери на Орден за храброст и нека нашият земен поклон бъде за тях. Днес този светъл празник се осъществява със значителното участие на военнослужещите от най-големия вид въоръжени сили - Сухопътните войски, както за парада в София, така и в останалите мероприятия в страната” – започна своето обръщение командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев по време на тържественото събрание-концерт по случай настъпващия Ден на Храбростта и Празник на Българската армия, който се проведе днес, 27 април 2016 г., в командването на Сухопътните ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени