• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
Вчера, 16.05.2016 г., от 21.00 часа представителни роти от 68 бригада Специални сили – Пловдив участваха в тържествената проверка /заря/ в гр. Батак, организирана по случай 140-ата годишнина от Априлската епопея.  Зарята бе предшествана от вечерна литургия, отслужена от Негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, след което бе приета от командира на 68 бригада Специални сили и началник на Пловдивския гарнизон бригаден генерал Явор Матеев.
           На тържеството присъстваха още Негово Високопреосвещенство Великотърноския Митрополит Григорий, Негово Високопреосвещенство Плевенския Митрополит Игнатий, Началникът на Военна академия „Г.С. Раковски” генерал-майор Тодор Дочев, представители на ... още
„КАКТО С ОРЪЖИЕ, ТАКА И С ВЕСЕЛИЕ И ТАНЦИ – ВЪВ ВСИЧКО НАЙ-ДОБРИ СА НЕПОБЕДИМИТЕ СТРЯМЦИ!” Под това мото, след индивидуалната подготовка и репетиции във военните формирования на 61 мбр, в петък, 13.05.2016 г., в народно читалище „Васил Левски” в град Карлово се проведе ежегодния преглед на любителското художествено творчество между формированията от бригадата. Утвърдените с години традиции в тази област допринасят за издигане авторитета на военнослужещите и повишаване на мотивацията за военна служба.
В прегледа взеха участие всички формирования с представителни индивидуални изпълнители и състави, а концертната програма премина под въздействието на силни емоции и бурни аплодисменти от страна на публиката.
Ежегодната концертна ... още
Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS STEFAN на номер 17 777
Необходима сума: 174 000 евро
За кампанията
През декември 2015 год. на Стефан е поставена диагноза „Остра миелоидна левкемия М4”. Становището на лекуващите лекари е, че след постигане на ремисия е задължително да се извърши костно-мозъчна трансплантация. Изследванията на потенциални фамилни донори не показват съвместимост, така че трансплантацията трябва да се извърши с материал от чужд донор. В момента продължава търсенето на нефамилен донор.
Стефан се свърза с клиника Хелиос, Висбаден и получава оферта за трансплантация на стойност 174 000 евро. На 16.02. Стефан подава заявление в Комисия за лечение в чужбина за финансиране на лечението, но ... още
В изпълнение на плана за двустранно военно сътрудничество с Република Сърбия вчера, 12.05.2016 г., в гр. Карлово се проведе втората приятелска футболна среща между представителните отбори на въоръжените сили на Република България и Сръбската армия.
Преди футболната среща гостите от Сърбия разгледаха спортните съоръжения на 61 мбр и туристически комплекс „Старинно Карлово” в града.
 На мача присъстваха бригаден генерал Зоран Лобур - командир на 4 общовойскова бригада от състава на Въоръжените сили на Република Сърбия, бригаден генерал Михаил Попов - заместник-командир на Сухопътните войски на БА и бригаден генерал Груди Ангелов - командир на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово.
Отборите бяха изведени на футболното поле от Царица Роза на ... още
Вчера, 11.05.2016 г., в град Брацигово се проведе тържествена проверка-заря във връзка с честването на 140 години  от Априлското въстание във Брациговски въстанически пункт.
Мероприятията започнаха с шествие на официални лица, военнослужещи от военно формирование 24490 - Асеновград с представителния духов оркестър на Военновъздушните сили, жители и гости на Брацигово до мемориален парк „Априлци”, след което бе направена възстановка на събитията от Априлското въстание през 1876 г.  
След приемането на строя от заместник-командира на полка подполковник Тодор Некезов  бе проведен ритуал по поднасяне на венци пред паметника на Васил Петлешков.
Тържествената проверка-заря започна с посрещане знамето на Априлци, произнасяне на слова и прочитане на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени