• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
Днес, 06.06.2016 г. началникът на отдел „Комуникационни и информационни системи“ в Командване на Сухопътните войски полковник д-р Димитър Митев откри първият курс по „Информационни технологии и мрежи“, който се организира в Сухопътните войски. Домакин на курса е военно формирование 28610 – София, където е изграден нов кабинет по информационни технологии. В рамките на две седмици в курса ще вземат участие 10 офицера.
Основната цел на курса е да даде на обучаемите допълнителни теоретични знания и практически умения за изграждане и поддържане на компютърни мрежи.
Основни задачи на обучението са:
- запознаване с адресацията и маршрутизацията в компютърните мрежи;
- инсталиране и конфигуриране на маршрутизатори и комутатори в локални и ... още
На площад „Христо Ботев” в гр. Калофер вчера, 01.06.2016 г., се проведе тържествена проверка /заря/, посветена на 140-годишнината от героичната гибел на поета и революционер Христо Ботев и Ден на загиналите за свободата на България, в която взеха участие представителни роти и военният духов оркестър от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово.
Церемонията бе открита от кмета на родния град на Христо Ботев Румен Стоянов и продължи с тържествено слово на постоянния секретар на отбраната Добромир Тотев, който завърши с думите: „Нека живеем и работим така, че да бъдем достойни за саможертвата на Ботев, на всички загинали за свободата и независимостта на свидната ни – свободна, независима и демократична България!”
На ритуала присъстваха и ... още
9 години от своето създаване през 2007 г. с Министерска заповед № ОХ-010/2007 г. чества с много и разнообразни изяви вчера,  01.06.2016 г.,  военно формирование 54100 – Ямбол.
На ГУЦ „Победа”, с въоръжението на МТЛБ и автомат „Калашников”, се проведоха показни стрелби, в които участваха представители на военните формирования от гарнизон Ямбол, местната власт, бизнеса и обществеността на гр. Ямбол. Първото място в проведеното състезание с ОП “Макаров” завоюва отборът на военно формирование 26030.
На територията на „Музей на бойната слава” – гр. Ямбол беше проведен Ден на отворените врати – съвместна инициатива между община Ямбол и военно формирование 54100.
Слово по случай празника произнесоха ... още
Вчера, 01.06.2016 г., във военно формирование 22220 – Сливен беше извършена инспекция по „Виенски документ 2011” от военно-инспекционна група от Република Украйна, водена от полковник Мороз.
Инспекцията премина успешно, съгласно всички изисквания на „Виенски документ 2011”. На въпросите, поставени от украинска страна, отговори командирът на военно формирование 22220 – полковник Любомир Вачев. 
 
Представителни блокове от състава на 68 бригада Специални сили и ученически отряди от града взеха участие вчера,  01.06.2016 г.,  в провеждането на тържествената проверка/заря/ на площад „Освобождение” в гр. Кърджали. Командващ зарята бе капитан Петър Влахов.
Слово по случай 2 юни – ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, произнесе областният управител на гр. Кърджали Илия Илиев.
На тържеството присъстваха още народният представител Цвета Караянева, командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, представители на местната власт, на неправителствени организации, гости и граждани на града.
Днес, 02.06.2016 г., честванията продължават с участие на военнослужещи от гарнизон Пловдив в ритуал ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени