• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
Продължава 12 ден дъждовното време в Лизум Австрия, където се провежда учението CAPRICORN LIVEX-2016 г. Участие с повече от 1200 военнослужещи с над 200 единици бойна техника.
Изненада за поканените гости бе 5 сантиметровата снежна покривка, наваляла на 15 юни сутринта. Военнослужещите от 101 Алпийски батальон бяха подготвени за тази ситуация и единствени от участниците използваха своите зимни маскировъчни шушлякови халати, които отговаряха най-добре за маскировка на заснежената местност.
Присъстващите на Вип деня от България бригаден генерал Валери Цолов началник на Щаба на Сухопътните войски и полковник Любомир Пеев заместник-началник на Щаба на Съвместното командване на силите наблюдаваха батальонното тактическо учение с бойни стрелби поддържано от самолети, вертолети и ... още
Двудневна конференция за развитие на концепцията (CONCEPT DEVELOPMENT CONFERENCE – CDC) за компютърно подпомаганото командно-щабно многонационално учение „SABER GUARDIAN 2017” (КПКЩМУ “SG 17”) започна, вчера 15.06.. в Централния военен клуб в гр. София.
„SABER GUARDIAN 2017”  е планирано да се проведе у нас през 2017 г.
В конференцията участват офицери от Командване на Сухопътните войски с ръководител бригаден генерал Михаил Попов – заместник-командир на Сухопътните войски, офицери от Щаба на отбраната и 61 механизирана бригада и представители от Сухопътните войски на САЩ в Европа.
Недопустимо е в тази напрегната среда на сигурност да се уронва престижът на Българската армия.
Ежедневно в различни медии се тиражират всякакъв тип информации с едничката цел да се противопоставят видовете въоръжени сили и да се унищожи авторитета на Българската армия.
Ясно е за всички, че добрата новина не е новина. Каквото и да правят военнослужещите в изпълнение на поставените им задачи участието им във всякакъв вид дейности почти винаги е неглижирано. 
А те изграждат и в момента мостове на мястото на отнесените от наводненията,   доставят хляб и вода, рискуват живота си за да помогнат на изпадналите в беда, патрулират на границата и оказват логистична подкрепа на колегите си от ГД „Гранична полиция”....
Получават отлични оценки от ... още
Във връзка с обявеното бедствено положение и с цел оказване на помощ на бедстващото население в района на с. Дъбене, Община Карлово в 61 Стрямска механизирана бригада бе създадена организация и военнослужещи от формированието започват устройване на мостова преправа на река Мъртница в северозападните окрайнини на село Дъбене.
Мероприятието е организирано на основание писмо на Община Карлово до Комисията по бедствия и аварии и получено разрешение.
Майор Христо Дъбов – СПНО „Бойна подготовка” в 61 мбр съвместно с представители на Община Карлово са извършили разузнаване до мястото за устройване на мостовата преправа с щурмови мостопоставач БЛГ 60 – 2М с екипаж от ротата за „Бойна поддръжка” от батальона за защита на силите. Дължината на моста ... още
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев ще участва в Деня за високопоставени гости на Многонационалното учение „Анаконда 16”, което се провежда от 07 до 17.06.2016 г., на територията на цяла Полша.
В него участват над 230 военнослужещи и техника от състава на Сухопътните войски на Българската армия  и близо 25 000 военнослужещи от 22 страни.
Целта на учението е повишаване нивото на оперативната съвместимост между формирования от страни членки на НАТО, страни членки по Партньорство за мир, както и страни от Черноморския регион.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени