• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
В Гарнизонен военен клуб - град Смолян, вчера, 11.05.2016 г.,  започна прегледа на любителското художествено творчество на самодейците от 68-ма бригада Специални сили.
             С изцяло нова програма участниците показаха, че не са забравили как да вълнуват сърцата и озариха сцената, доставяйки удоволствие на присъстващата в залата публика с изпълненията си.
          Програмата включваше индивидуални и колективни музикални изпълнения, хумористични скечове, които допринесоха за усмивките и доброто настроение на публиката.
             След този вълнуващ концерт беше дадена думата на командира на ... още
По повод празника на град Шумен, днес, 11.05.2016.,  в района на НВУ „Васил Левски”, факултет „Артилерия, ПВО и КИС, военните формирования от гарнизон Шумен организираха Ден на отворени врати.
На мероприятието присъстваха над 200 ученици от средните училища в Шумен и Търговище.
Децата преминаха през 7 учебни центъра и се запознаха с част от въоръжението на Българската армия - РПГ, пистолет, автомат и картечница „Калашников”, противотанковите средства - ПТУР и СПГ. Голям интерес предизвика практическата част на мероприятието - разглобяване и сглобяване на пистолет и автомат „Калашников”.
 Всички гости на мероприятието опитаха от вкусната войнишка боб чорба, сварена в полевата кухня.
Целта на инициативата е да се ... още
Днес, 10 май 2016 г.,  във военно формирование 44220 – Пловдив от състава на в.ф. 28880 започна командно-щабно учение „Марица 16” под ръководството на командира на полка полковник Росен Арабаджиев.
За оказване на контрол и помощ по време на учението ще присъства полковник Йордан Йорданов от Командването на Сухопътните войски.
Темата на учението е „Участие на инженерен батальон за осигуряване на обща инженерна поддръжка на Сухопътен компонент в операция по прикритие на държавната граница” и в него участват военнослужещи от щабовете на в.ф. 28880  и в.ф. 44220, както и командирите на формирования от батальона.
Целите на провеждащото се командно-щабно учение са насочени към усъвършенстване на способностите на щабовете по планиране, ... още
Военнослужещи от състава на в.ф. 24490 – Асеновград взеха участие днес, 9 май, в тържественото честване на деня на Европа.
Ритуалът започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните за национално обединение на България от Асеновградски регион, намиращ се в казармения района на военното формирование. Председателят на общинската организация на съюза на офицерите и сержантите от запаса о.з. полковник Георгиев поздрави всички присъстващи с празника.
На честването присъстваха още заместник-кметът на община Асеновград госпожа Мария Вълканова, членове на Общинската организация на съюза на ветераните от войните, военноинвалидите, съюза на офицерите и сержантите от резерва, граждани на Асеновград.
 
Военнослужещите от 30-ия контингент от Въоръжените сили за участие в мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан „Решителна подкрепа“ бяха посрещнати с тържествена церемония, която се проведе в Ямбол днес, 9 май. Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов връчиха награди на отличили се по време на мисията военнослужещи и поздравиха участвалите в контингента за успешното изпълнение на поставените задачи. Близо 90 военнослужещи изпълняваха от ноември 2015 г. задълженията си като част от националния елемент и взвода за охрана в провинция Кандахар, Афганистан.
„Вие сте най-доброто доказателство за значимостта на Българската армия като стълб на обществото и за високата мотивираност на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени