• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
Вчера, 20.04.2016 г., във в.ф. 22220 – Сливен се състоя инспекция по Виенски документ – 2011. Придружавана от български военнослужещи, инспектиращата група от Руската федерация е в състав полковник Дмитрий Линев, подполковник Олег Бобровников, подполковник Александър Спичаков и старши лейтенант Анна Щетина.
Представянето започна с брифинги на командира на в.ф. 22220 – Сливен полковник Любомир Вачев и на началник щаба на в.ф. 26030 – Безмер  подполковник Пейо Дончев.
Инспектиращите от Руската федерация благодариха за представянето на формированията, поставиха въпроси към командирите, на които получиха конкретни отговори. В края на визитата гостите разгледаха музея на открито на в.ф. 22220 с образци от бронираната техника, която е на въоръжение в ... още
Във военно формирование 26 400-Благоевград вчера, 19.04.2016 г., се проведе преглед на любителското художествено творчество, който бе посрещнат с огромен интерес от военнослужещите. Участниците в тазгодишния форум, респектирани от отличното миналогодишно представяне на формированието в заключителния етап на прегледа, бяха положили огромни усилия, а изпълненията им бяха креативни и професионално изпълнени.
Командирът на формированието подполковник Иван Иванов в своето приветствено слово изрази възхищението си към участниците, които, въпреки натовареното, динамично  ежедневие, са отделили от личното си свободно време за подготовка и им пожела отлично представяне в заключителния етап на авторитетния форум.
Най-тежка бе задачата на комисията за оценяване на ... още
С пъстра и интересна програма вчера, 19 април 2016 г.,  военно формирование 22220 – Сливен проведе преглед на любителското художествено творчество. Той е посветен на предстоящите чествания на Деня на Храбростта и празник на Българската армия – 6 май, както и на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.
Военният духов оркестър на формированието откри концерта и техните професионални изпълнения прокараха пътя пред талантите, които се представиха на сцената.
В програмата имаше стихове за родината, за любовта и за общочовешките ценности, български фолклор, хумор, естрадни и класически изпълнения.
Аплодисмeнтите на публиката бяха високата оценка, която зарадва всички участници в прегледа.
 
                   В съответствие с изискванията на Виенския документ - 2011 г., днес 19.04.2016 г., група от Руската федерация проведе инспекция в 68-ма бригада Специални сили – Пловдив.
 Инспекционната група, съпровождана от офицери от дирекция „Стратегическо планиране“ към Министерството на отбраната, беше посрещната в щаба на формированието от командира  бригаден генерал Явор Матеев.
        Полковник Димитър Бучков - началник щаб на бригадата,  изнесе брифинг, в който запозна гостите с дейността на бригадата, а присъстващите инспектори от руска страна зададоха своите въпроси  към ... още
Днес, 19.04.2016 г., командирът на 68 бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев откри първия курс по планиране на Специалните операции на НАТО. За първи път Министерството на отбраната в лицето на 68 бригада Специални сили е домакин на подобна международна изява.
Курсът се организира съвместно с училището на НАТО по Специалните операции, което е част от щаба на Специалните операции на НАТО, откъдето са основните лектори и инструктори.
В рамките на две седмици в него ще участват над 35 студента – офицери и сержанти с опит като военнослужещи от Специалните сили. Те са от 8 държави-членки на НАТО и на инициативата Партньорство за мир – България, Германия, Турция, Румъния, САЩ, Италия, Украйна и Тунис. Заключителна част и кулминация на курса ще бъде ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени