• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
По случай 103 години от Одринската епопея и Деня на Тракия на 25.03.2016 г. в Стара Загора се проведе военен ритуал по полагане на венци пред паметника „Одринска епопея” в парк „Тракия”, в който участваха военнослужещи от военни формирования 24150 и 44200.
Гост на мероприятието бе председателят на общински съвет Стара Загора Емил Христов.
Слово по случай 103 години от Одринската епопея произнесе полковник Манол Манолов - началник на щаба на 2-ра механизирана бригада, в което открои основните моменти от битката при Одрин и изрази признателността на днешното поколение към българските воини, отдали живота си в името на свободата на нашата ... още
В изпълнение на „План за дейността на 55-ти инженерен полк през учебната 2016 г.” от 21.03. до 25.03.2016  г. в района на полка се проведе конференция с Екипите за унищожаване на невзривени бойни припаси и импровизирани взривни устройства (EOD)  от Сухопътните войски.
По време на конференцията бяха преминати теоретични и практически занятия с цел уеднаквяване действията на EOD екипите от състава на Сухопътни войски на Българската армия. По време на практическите занятия бяха отработени задачи по неутрализиране на невзривени бойни припаси. В занятията беше използвано специално оборудване (тежко защитно облекло на сапьора (SPS 10a), ракетен ключ, минотърсачен апарат „Шибел”, мобилна рентгенова система X-ray и ... още
Поради големия интерес вчера, 24 март 2016 г., книгата „Каймакъ Чаланъ” на автора Красимир Узунов, президент на Агенция и Радио „Фокус”  беше представена за втори път в града на Апостола.
Тържеството започна с изпълнение на бойни маршове от Военния духов оркестър на 61 мбр, а присъстващите имаха възможност да разгледат оригинални фотоси на 28-ми пехотен Стремски полк от Първата световна война.
На фона на мултимедията режисьорът и актьор Христо Симеонов със своя респектиращ глас прочете избрани откъси от уникалната книга, с което въведе аудиторията в атмосферата на Каймакчаланската епопея. Сред присъстващите бяха д-р Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово, който приветства всички с добре дошли, народните представители вицеадмирал Пламен ... още
Министърът на отбраната Николай Ненчев откри нов езиков кабинет във военно формирование 28880 – Белене днес, 19 март. В него ще се провеждат уроци и мултимедийни презентации, чрез които личният състав на 55-ти инженерен полк ще има възможност за повишаване на езиковата си подготовка. "Армията дава много възможности за тези, които знаят езици и имат добра подготовка. Военнослужещите трябва да бъдат амбицирани, така ще се развиват", каза министър Ненчев при откриването на кабинета, на което присъстваха заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов, командирът на военното формирование полковник Росен Арабаджиев и неговият заместник подполковник Иван Тишков. 
По-рано днес  министър Ненчев връчи символичния ключ и документите на ... още
 Днес, 18.03.2016 г., в 68-ма бригада Специални сили в тържествена обстановка беше отбелязана 73-ата годишнина от създаването на Парашутната дружина.
На общо строяване за цялата бригада, строят бе приет от Командира бригаден генерал Явор Матеев. Бяха обявени получените поздравителни адреси от началника на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, заместник-командващия на СКС генерал-майор Златко Златев и др.
Приветствени слова пред строения личен състав и гостите произнесоха генерал-майор Андрей Боцев, бригаден генерал Явор Матеев и заместник - областния управител на област Пловдив Иван Антонов.
              В словото си командирът на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени