• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
Представители от Държавния департамент на САЩ и от посолството на САЩ в София, съпроводени от полковник  Кънчо Михов – държавен експерт в главна дирекция „Отбранителна аквизиция” в МО, посетиха днес, 23 февруари 2016 г.,  61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово.
Целта на посещението бе оценка на ефективността при използването на реализираните доставки по програма FMF (чуждестранно военно финансиране).
Командирът на бригадата бригаден генерал Груди Ангелов приветства гостите с „Добре дошли”, след което кратък брифинг за изпълнението на целта на посещението изнесе началникът на щаба на 61 мбр полковник Деян Дешков.
След брифинга групата разгледа района на формированието и се запозна с оборудвания кабинет за подготовка ... още
Представителни формирования и военният духов оркестър от състава на 61 Стрямска механизирана бригада, участваха вчера, 18.02., във възпоменателна церемония по повод 143 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски, която се проведе на площад „Васил Левски” в град Карлово. Да се преклонят пред живота и делото на Левски на площада се събраха родолюбиви карловци, много гости и граждани от цялата страна. На ритуала присъстваха заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев, народни представители от 43-то народно събрание, министърът на отбраната на Република България Николай Ненчев, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, командирът на 61-ва механизирана бригада ... още
На 18 и 19 февруари военнослужещи от Сухопътните войски ще  се поклонят пред паметта и делото на великия син на България – Апостола на свободата - Васил Левски.
 В Карлово възпоменателната церемония ще се състои на 18-ти от 18,00 часа пред паметника на Апостола на площад „В. Левски”,  а от 11.30 ч. в  гр. Горна Оряховица е ритуалът по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в квартал „Пролет”. В град Смолян годишнината от гибелта на Васил Левски ще се отбележи в 17.00 ч. с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола в двора на Природоматематическата гимназия „Васил Левски”л
Почитането на паметта на великия българин продължава и на 19-ти в Карлово, където от 11,00 часа на площад ... още
Вчера, 10.02.2016 г., от 17.30 часа в Регионалния исторически музей – Стара Загора бе представена книгата „Каймакъ-Чаланъ” на автора Красимир Узунов, посветена на героизма и безсмъртието на българските герои, участвали в Първата световна война и в битката, водена през септември-октомври 1916 година на връх  „Каймакъ-Чаланъ”.
          Книгата беше представена пред обществеността на Стара Загора и пред около 100 военнослужещи от 2-ра механизирана бригада.
          На мероприятието присъстваха началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, депутатът от 43-то народно събрание Пламен Манушев, заместник-кметът на община Стара Загора ... още
Военно формирование 54470 от състава на 55-ти инженерен полк за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия при наводнение проведе днес, 9 февруари,  планирано практическо занятие.
Акцентът бе насочен към оповестяване на личния състав на модулното формирование за наличие на опасност от наводнение, подготовка на техниката и материалната част и изнасянето им от района на формированието към мястото на наводнение.
Занятието премина под ръководството на командира на формированието подполковник Калоян Василев, като в хода на планираните и успешно изпълнени задачи военнослужещите използваха и част от новополученото оборудване – моторна помпа за отводняване и нови комплекти защитно гумирано облекло.
Военнослужещите от полка многократно са доказали ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени