• Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

  • Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада участват в гасенето на пожар в Стара Планина

  • Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и Центъра за подготовка на специалисти се борят да овладеят разрасналия се пожар в област Ямбол

   
   
НОВИНИ
На тържествена церемония 13 военнослужещи от 101-ви Алпийски батальон, завърнали се от международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан "Решителна подкрепа", получиха своите награди. Военнослужещите са от групата за непосредствена охрана към екип от съветници в Кандахар, Афганистан.
 Връчването на медалите се проведе днес, 18.01, от 15.00 часа в областната администрация на град Смолян от командира на 68-ма бригада «Специални сили» бригаден генерал Явор Матеев.
Медалите са от ръководството на „ISAF” за отлично изпълнение на задачите по време на мисия и недопускане на инциденти. Поздравителни слова бяха произнесени от командира на 101-ви алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров, областния управител ... още
            Днес, 18.01.2016 г.,  пред паметника на генерал Виктор Дандевил се проведе ритуал, посветен на 138 години от освобождението на Асеновград от османско иго, в който взеха участие представителна рота от поделение 24490, представители на община Асеновград, свещеници от Асеновградска духовна околия, ученици от Основно училище „Ангел Кънчев” и граждани.
Преди честването Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили изпълни български военни маршове, след което литийното шествие се отправи към мястото за провеждане  – паметникът на генерал Виктор Дандевил.
Ритуалът започна с приемане на строя от командра на щаба на Четвърти артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев. Свещеници от ... още
Военнослужещи и високопроходима техника от състава на военно формирование 32420 – Русе, продължават днес, 18.01.2016 г., да оказват съдействие на служителите на енергоразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО за възстановяване на енергопреносната мрежа в област Русе.
 Групата се ръководи от командира на формированието майор Павлин Илиев.
На основание отправено искане от областния управител на област Русе Стефко Бурджиев и разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев и вчера, 17.01, военнослужещи и техника от състава на формированието оказаха съдействие на служителите на енергоразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО за възстановяване на енергопреносната мрежа в област Русе.
Вчера, 17.01.2016 г., на площад „17 януари” в Сливен се проведе тържествена церемония по случай 138 години от освобождението на Сливен от османско иго.
Организатор на проявата е община Сливен, съвместно със Светата Сливенска митрополия, Регионалния инспекторат по образование – Сливен и военно формирование 22220 – Сливен.
Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен по повод освобождението отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий в съслужие със свещеници от храм „Св. Николай Чудотворец“.
С военни почести и под звуците на военния духов оркестър на военно формирование 22220 – Сливен бяха поднесени венци и цветя от кмета на града Стефан Радев, заместник-областния управител Камен ... още
На основание отправено искане от областния управител на област Русе Стефко Бурджиев и разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, От 11.00 ч. дне 17.01.2016 г.,  военнослужещи и техника от състава на военно формирование 32420 - Русе , оказват съдействие на служителите на енергоразпределителното дружество Енерго-Про за възстановяване на енрго-преносната мрежа в област Русе. Групата военнослужещи се ръководят от майор Даниел Димитров.
В следствие на обилните снеговалежи и навявания, от 15.00 часа военнослужещи и техника от в.ф. 28880 - Белене прочистват пътя между селата Царевец и Совата, община Свищов. Освен това те извличат и закъсала техника. Действията на военнослужещите се ръководят ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени