• Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

  • Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада участват в гасенето на пожар в Стара Планина

  • Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и Центъра за подготовка на специалисти се борят да овладеят разрасналия се пожар в област Ямбол

   
   
НОВИНИ
Вчера, 26.01.2016 г., военнослужещи от 68 бригада „Специални сили” – Пловдив участваха в представянето на книгата „Каймакъ-Чаланъ” на автора Красимир Узунов. Тя е издадена по повод 100-годишнината от влизането на България в Първата световна война (1914-1918) и е посветена на паметта на героите, „останали завинаги на прага на Отечеството…”.
   Мероприятието бе организирано от командира на 68 бригада „Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев съвместно с община – Пловдив. 
Книгата бе представена от адмирал о.з. Пламен Манушев - народен представител в 43-то Народно събрание и бивш заместник-началник на отбраната, след което авторът  Красимир Узунов сподели:
„Тази книга е ... още
 
„Изминалата година беше успешна и градивна за Сухопътните войски. Особено ми е приятно да бъда сред Вас и да изразя удовлетворение от обективно проведения анализ и възникналите от него ползотворни дискусии” каза в своето приветствие заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов на  проведения днес, 22 януари, Анализ на подготовката на Сухопътните войски през 2015г.
Анализът се проведе в присъствието на Ръководството на Сухопътните войски и командирите на всички военни формирования.
„С усилията на целия личен състав усъвършенствахме досегашните и изградихме нови способности. Изпълнените задачи и постигнатите резултати ни дават основание да отчетем 2015 година като градивна и успешна, изпълнена с много динамика, съвместни ... още
В изпълнение на „План за дейността на 55-ти инженерен полк през учебната 2016 г.” от 18 до 22.01.2016  г. личният състав на формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за неутрализиране на невзривени боеприпаси от състава на полка проведе теорeтечни и практически занятия за повишаване на подготовката. Минусовите температури и натрупаната снежна покривка не затрудниха военнослужещите и всички задачи бяха изпълнени успешно и с висок професионализъм.
По време на теоретичните занятия военнослужещите преминаха лекциии за затвърждаване на знанията и уменията относно реда за действие при оказване на помощ на населението, изготвяне и попълване на необходимата документация след приключване изпълнението на задачата, начините за ... още
Представителен отбор на Сухопътни войски заминава за участие във военно-приложно международно състезание по ски в Сестриеле, Италия. Отборът се води от командира на 101-ви Алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров и е съставен основно от военнослужещи на батальона, който е от състава на 68-ма бригада „Специални сили”.
Групата заминава на 22 и се завръща на 31.01.2016 г. Това е четвъртото участие на Сухопътни войски в 68-то издание на международните военни състезания.
138-ата годишнина от освобождението на Хасково от османско владичество бе почетена тържествено вчера, 19.01.2016 г., в областния град. Представително подразделение от военно формирование 52740 от състава на Втора механизирана бригада участва в ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметникa-морена, който е символ на Освобождението на града.
Паметта на загиналите за Освобождението на Хасково почетоха Областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметът на община Хасково Добри Беливанов, командирът на военно формирование 52740 подполковник Николай Александров, представители на военно-патриотични организации, институции, политически и обществени организации, ученици и граждани.
Паметната плоча /морена/ се намира се срещу църквата „Света Богородица” ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени