• Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

  • Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада участват в гасенето на пожар в Стара Планина

  • Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и Центъра за подготовка на специалисти се борят да овладеят разрасналия се пожар в област Ямбол

   
   
НОВИНИ
Военнослужещи от Българската армия, Морската пехота на САЩ и Въоръжените сили на Румъния  проведоха днес, 7 януари 2016 г., на полигон „Ново село”, церемония по откриването на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 16-2" на „Черноморски ротационни сили 15.2” ("BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 15.2).
Съвместната подготовка се провежда от 7 до 15 януари 2016 г. на полигон „Ново село“. В нея участват около 350 военнослужещи, от които близо 150 от Българската армия, 155 военнослужещи от Корпуса на Морската пехота на САЩ и 25 военнослужещи от румънските въоръжени сили.
Българските военнослужещи са от Сухопътните войски -  военно формирование 48430 – Стара Загора и щаба на  2-ра Тунджанска ... още
Представителни подразделения от Сухопътните войски участваха днес, 6 януари 2016 г., в ритуали по повод отбелязването на 168-ата годишнина от рождението на Христо Ботев.
Военнослужещи от в.ф. 34750 – Карлово отбелязаха тази светла дата с митинг-поклонение в гр. Калофер, а в гр. Стара Загора военнослужещи от състава на 2-ра механизирана бригада положиха венци пред паметника на Христо Ботев в парк „Митрополит Методи Кусев”.
В гр. Пловдив военнослужещи от в.ф. 44220 – Пловдив поднесоха цветя пред бюст-паметника на поета-революционер в „Цар Симеоновата градина”. С поднасяне на цветя, годишнината бе чествана и в градовете Смолян и Горна Оряховица.
На 6-ти януари, по стародавна традиция, се освещават военните части и бойните знамена на ... още
Утре, на 6 януари 2016 г., представителни подразделения от Сухопътните войски ще участват в ритуали по повод отбелязването на 168-ата годишнина от рождението на Христо Ботев.
Представителни подразделения от военно формирование  34 750 ще вземат участие в митинг-поклонение в Калофер от 11.00 ч.
В 13.00 ч. в Пловдив военнослужещи от военно формирование 44220 ще поднесат цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в „Цар Симеоновата градина”, а от 11.00 ч. в гр. Стара Загора представителни подразделения от военно формирование 48430 ще поднесат цветя пред паметника на Христо Ботев в парк „Митрополит Методи Кусев”. В гарнизоните Ямбол, Хасково, Плевен и Шумен ритуалите също ще започнат в 11.00 ч.
Военнослужещи от военните формирования 22790 и ... още
Колеги, подкрепете майор Стефан Иванов Кръстев, старши експерт в отдел „Планиране, анализ на военния отчет, комплектуване и адаптация“ в Централно военно окръжие, който страда от тежката диагноза „остра миелоидна левкемия“ в последната IV степен на заболяването.
В момента той има спешна нужда от кръв 0 положителна и 0 отрицателна групи. Желаещите трябва да направят това днес във ВМА София.
Наш морален дълг е да направим всичко по силите си, за го подкрепим в този кошмарен момент и да застанем рамо до рамо с него в тежката битка, която му предстои с болестта.
На основание отправено искане от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов от 10.35 ч., днес, 28.12.2015 г., 40 военнослужещи и техника от състава на в.ф. 28330 – Смолян участват в потушаването на пожар, възникнал в землището на селата Аламовци и Ерма река, общ. Златоград.
Военнослужещите действат в силно пресечена планинско-гориста местност и ще оказват съдействие до пълното потушаване на пожара.
Ръководител на групата е заместник-командирът на формированието майор Здравко Михайлов.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени