• Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

  • Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада участват в гасенето на пожар в Стара Планина

  • Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и Центъра за подготовка на специалисти се борят да овладеят разрасналия се пожар в област Ямбол

   
   
НОВИНИ
Вчера, 27.12.2015 г., пред „Паметника на загиналите в борбата срещу световния тероризъм” в района на 61 Стрямска механизирана бригада - Карлово се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 12-ата годишнина от нападението на българската военна база „Индия” в град Кербала, в което загинаха майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев и офицерски кандидати Иван Инджов, Антон Петров и Свилен Киров от Първия пехотен батальон, участвал в операцията на Коалиционните сили за стабилизиране и възстановяване на Ирак.
Да почетат паметта на загиналите присъстваха заместник-министърът на отбраната г-жа Десислава Йосифова, командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, ... още
Вчера, 22.12.2015 г., в 16:30 ч. в Сливен се проведе коледният концерт на открито на Военния духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти.
Под диригентството на капитан Калин Гемеджиев, заедно с детски хор „Дружна песен” и детските хорове на ІІІ и ІV основни училища, танцьори от Детски танцов ансамбъл „Тракийче” преминаха коледно-новогодишното шествие по главната пешеходна улица на Сливен.  Участниците направиха  три отделни кратки концерта по пътя на шествието – от мястото на тръгване на площад „Добри Желязков”, на следващото кръстовище и до Общината край блестящата елха.
Основни организатори на изявата са Детски комплекс – Сливен и Военният духов оркестър. Центърът за подготовка на специалисти, с командир ... още
               Днес, 22.12.2015 г., на строевия плац в 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово се проведе церемония по изпращане на военнослужещи, които напускат бойния строй на бригадата и редовете на Българската армия.
След ритуала по прощаване с бойното знаме от военнослужещите, преминаващи в запаса, командирът на 61 мбр бригаден генерал Груди Ангелов благодари на всички за техния професионализъм, всеотдайност и безупречна служба. Той  им пожела на добър път и ги увери, че винаги могат да разчитат на своите колеги и приятели от бригадата.
В тържествена обстановка церемонията завърши с преминаване в тържествен марш на целия личен състав.
На 18.12.2015 г. командирът на 68 бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев и военнослужещи посетиха дома за деца с увреждания „Олга Скобелева”.
По случай Коледа и Нова година на дома бяха дарени елха, хранителни продукти, лакомства и шоколади. Командирът връчи на директорката г-жа Нина Гаргова поздравителен адрес, а на децата пожела да са здрави, послушни и успешни в училище.
От своя страна децата подариха на бригаден генерал Явор Матеев сувенир и картичка, които са направени ръчно от тях и след това го поканиха да посети стаите за отдих и почивка, дневните стаи, където си подготвят уроците.
На 17.12.2015 г. в сградата на Областна администрация – Благоевград се проведе церемония по награждаване на победителите в конкурса, посветен на 100 годишнината от Първата световна война, под наслов: „Който помни миналото и знае настоящето е сигурен за бъдещето”. Конкурсът беше под патронажа на Областния управител на област с административен център Благоевград – г-н Бисер Михайлов и в него се включиха 45 ученици от община Благоевград, Симитли, Гоце Делчев, Гърмен, Якоруда, Сандански, Петрич и Сатовча.
Провеждането на конкурса е част от календарните чествания, посветени на 100 годишнината от Първата световна война и е реализиран от Инициативния комитет за честванията, участие в който има и военно формировние 26400 – Благоевград.
На провелата се ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени