• Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

  • Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада участват в гасенето на пожар в Стара Планина

  • Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и Центъра за подготовка на специалисти се борят да овладеят разрасналия се пожар в област Ямбол

   
   
НОВИНИ
В изпълнение на заповед на Началника на отбраната от 8 до 18 декември 2015 г. ще се проведе ускорена подготовка на военнослужещи от състава на военно формирование 26400 – Благоевград за участие в съвместни действия с регионалните звена на Главна дирекция „Гранична полиция” – МВР.
 Военнослужещи с техника ще участват в самостоятелни и съвместни дейности на  ГКПП Гюешево, Станке Лисичково, Златарево и Кулата. По време на подготовката ще се отработват теми за действие на временен контролно-пропускателен пункт, наблюдателен пост и патрулиране.
Вчера, 7 декември, се състоя поредната среща на военнослужещи от военно формирование 28880 - Белене с ученици от град Свищов съгласно график за провеждане на занятия през учебната 2015/2016 година, изготвен съвместно с Военния клуб в града и съгласуван с директорите на учебните заведения.
Учениците от VI клас на СОУ „Димитър Благоев” бяха запознати със способите за оказване на първа медицинска помощ, със средствата за защита на дихателните пътища и кожата, значението, което те имат за човека при възникването на бедствия и аварии, както и с устройството и функционалните характеристики на част от въоръжението в Българската армия.
Учениците с внимание изслушаха разясненията на военнослужещите и съгласно указанията им имаха възможността да облекат защитно облекло и ... още
Началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов посети, днес 04.12.,  военно формирование 34200 – Шумен.Той беше посрещнат от началника на гарнизон Шумен, той и командир на в.ф. 34200 - Шумен полковник Емил Симеонов.
Началникът на отбраната  прие почетния караул, след което изслуша брифинга на командирите на формирования в гарнизона.
По-късно на организирана среща с личния състав на формированията бяха обсъдени проблеми по време на службата и възникнали въпроси.
Вицеадмирал Румен Николов  извърши оглед на районите, числящи се на формированията.
На 03.12.2015 г. военно формирование 22160 – Плевен отбеляза своя празник. По случай празника от името на Министъра на отбраната Николай Ненчев, Началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов, Командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев и командира на военно формирование 22160 – Плевен полковник Николай Бешев бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, постигнали високи резултати при изпълнение на служебните задължения.
На ритуалният плац военнослужещите от формированието, под звуците на Представителният духов оркестър на Сухопътните войски, преминаха в тържествен марш пред официалните лица. 
Командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов откри комплексна спортна площадка. Представител на българската ... още
„Всяко завръщане е вълнуващо, но когато мисията е изпълнена успешно и най-важното - когато всички вие сте живи и здрави, то се превръща в празник за всички нас. Вие сте ядрото и цветът на професионалната ни армия, вие определяте новите критерии и хоризонти на развитие“. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев по време на церемонията по тържествено посрещане на 29-ия контингент от Въоръжените сили на Република България, участвал в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан. „Опитът, който придобивате в реална бойна обстановка по време на мисии е безценен от гледна точка на по-добрата подготовка във формированията и в съвместната работа с партньорите ни от НАТО и ЕС“, посочи още министър Ненчев. Той изказа ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени